Film/TV
3

Jerry Bruckheimer i dalje planira nastavak "Top Guna"

Klix.ba
Na nedavno održanoj konferenciji Produced By u Los Angelesu, slavni producent Jerry Bruckheimer potvrdio je da i dalje planira snimiti nastavak "Top Guna", uprkos ranijim izvještajima da se čitav projekt raspao smrću reditelja Tonyja Scotta.

"Već 30 godina pokušavamo napraviti nastavak i nećemo prestati. I dalje želim da ga snimim sa Tomom Cruiseom, a studio Paramount je i dalje zainteresovan za to. Tom mi kaže da gdje god da se pojavi u svijetu, ljudi mu se obraćaju kao Mavericku (liku kojeg je glumio u filmu iz 1986.). On je vrlo uzbuđen zbog ovoga i sve dok on drži svoj entuzijatam, postoji i mogućnost za snimanje filma“, rekao je Bruckheimer.

Prije nego je Tony Scott preminuo u augustu prošle godine, on i Cruise su tražili lokacije za snimanje nastavka "Top Guna", koji je Paramount planirao prikazati 2014. godine.

"Rekao sam Tonyju da želim snimiti još jedan film sa njim. Nismo snimili film još od 'Days of Thunder'. On, ja i Jerry, mislili smo da to više nikada nećemo uraditi, ali počeli su nam dolaziti sa raznim idejama i pomislili smo da bi se to moglo desiti već sada", rekao je Cruise prošle godine u intervjuu za MTV.

Cruise trenutno radi na petom nastavku franšize "Mission: Impossible".