Film/TV
45

Jeremy Clarkson progovorio nakon skandala u Top Gearu, mogao bi napustiti BBC

Klix.ba
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
Voditelj popularne automobilističke emisije "Top Gear" Jeremy Clarkson se oglasio nakon skandala u kojem se sukobio sa producentom tokom snimanja. U kolumni za britanski dnevnik "The Sun" je nagovijestio da bi mogao napustiti TV kuću BBC.

Clarkson je suspendovan ove sedmice nakon što se "obračunao" sa producentom emisije "Top Gear". U kolumni se usporedio s dinosaurusom.

"Izgubimo jednu životinju i dobijemo drugu. Priroda je napravila grešku kada je stvorila dinosaurusa. Bio je prevelik i prenasilan. Svi dinosaurusi su izumrli, a sada niko ne žali za njima. Ove velike životinje nemaju mjesta na svijetu koji je nastavio dalje", napisao je Clarkson u svojoj kolumni.

Do sada je više od 850.000 ljudi potpisalo peticiju kojom je zatražen povratak Clarksona na posao.

"Možete pokrenuti koliko god kampanja želite i tražiti podršku političara, ali uvijek dođe dan kad morate mahnuti velikim čudovištima i nastaviti dalje. Izgubimo jednu životinju da bi dobili drugu. Svijet ide dalje", dodao je Clarkson.

Simon Cowell, premijer David Cameron i Clarksonove kolege voditelji James May i Richard Hammond su mu u svojim saopćenjima pružili podršku, dok je Jonathan Ross bio među njegovim kritičarima.

BBC-ov generalni direktor Tony Hall je potvrdio ove sedmice da je on sudjelovao u istrazi o događajima koji su doveli do Clarksonove suspenzije.