Film/TV
0

Jennifer Hudson ostvarila "američki san"

FENA
Jennifer Hudson; Foto: AP
Jennifer Hudson; Foto: AP
Mlada pjevačica i glumica Jennifer Hudson ovih dana proživljava pravi američki san - svojom prvom filmskom ulogom u životu zaradila je nominaciju za Oscara, još nema ni album a pjevat će na toj prestižnoj ceremoniji, te je postala prva tamnoputa pjevačica u historiji koja će krasiti naslovnicu časopisa Vogue.

Unatoč činjenici da na plakatima i press materijalima filmskog hita "Dreamgirls" piše da je glavna zvijezda projekta Beyonce, mlada i donedavno neafirmirana Jennifer Hudson potpuno je zasjenila slavnu kolegicu.

Nakon Opre Winfrey i Halle Berry, Jennifer je treća Afroamerikanka koja će osvanuti na naslovnici američkog izdanja časopisa Vogue, a ujedno je i prva tamnoputa pjevačica koja je dobila tu čast.

Osim toga, pjevat će na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, unatoč činjenici da je "Listen" u izvedbi Beyonce službeni singl sa soundtracka filma "Dreamgirls". Iako su mediji dugo pisali o Beyonce kao glavnoj pretendentici na Oscara, nominaciju nije zaradila, ali Jennifer jest, i to u kategoriji najbolje ženske sporedne uloge.

Tako se od Jennifer očekuje zaista puno i u pjevačkoj, ali i glumačkoj karijeri, koja je već okrunjena britanskom filmskom nagradom BAFTA i Zlatnim globusom.

Nevjerojatan glas s rasponom od pet oktava i ugovor s uglednom izdavačkom kućom Arista Records najavljuju da je riječ o respektabilnom imenu i novoj zvijezdi američkog showbusinessa.