Film/TV
0

Jasmin Pivić iz Zenice bh. predstavnik na takmičenju Jameson Empire Awards 2014.

Klix.ba
Pobjednik drugog po redu bosanskohercegovačkog takmičenja Jameson Empire Done in 60 Seconds je remake filma "Prestige" Jasmina Pivića iz Zenice.

Jasmin će se u Londonu od 28. do 30. marta ove godine, pored predstavnika 19 zemalja svijeta, takmičiti za prestižnu nagradu Jameson Empire Done in 60 Seconds 2014.

Od pet filmova koji su osvojili najviše glasova publike - "28 Days Later" autora Kenada Purača, "Marley and Me" Zane Zolote, "Notebook" Mirele Jukić, "Prestige" Jasmina Pivića i "2001: Space Odyssey" Miodraga Jovičića, stručni žiri u sastavu Mirsad Purivatra - direktor SFF, Elma Tataragić - selektorica Takmičarskog programa SFF i profesorica scenarija na ASU u Sarajevu, Srđan Vuletić - režiser i scenarista, Haris Burina - glumac i Predrag Solomun - profesor na Akademiji umjetnosti Banja Luka, imali su težak zadatak prilikom konačnog odabira putnika za London.

"S obzirom da nismo imali puno vremena, kolega i ja smo se odlučili da napravimo remake filma koji obojica volimo. Prestige ima sve odlike odličnog film i nadam se da je i naš remake takav. Film svidio i žiriju i publici u BiH, volio bih kada bi se slično desilo i u Londonu", rekao je Pivić.

Ime pobjednika takmičenja objavljeno je sinoć na finalnom screening eventu održanom u The Pubu u Sarajevu kojem je pored žirija prisustvovao i veći broj poznatih ličnosti iz svijeta filma i javnog života uopće.