Film/TV
6

"Jane Eyre" u Art kinu Kriterion

FENA
U Art kinu Kriterion u četvrtak će biti upriličena premijera filma "Jane Eyre" snimljenog po čuvenom klasiku Charlotte Bronte, saopćeno je iz Art kina Kriterion.

Glavnu ulogu u filmu tumače mlada glumica Mia Wasikowska, poznata iz Burtonovog filma "Alisa u zemlji čuda", i Michael Fassbinder, nominiran za Zlatni globus u filmu "Sramota".

Filmski kritičari dijele mišljenje oko jednog, a to je da je "Jane Eyre" impresivno režirana, prekrasno snimljena i iznimno napisana priča.

Film „Jane Eyre” će biti na repertoaru art kina Kriterion od 30. augusta do 5. septembra u terminu od 20:20 sati.

Cijena ulaznice iznosi pet KM, dok studenti ulaznicu mogu kupiti po cijeni od četiri KM.

U 18 sati je na repertoaru film "Stop making sense”, a prikazivat će se također od 30. augusta do 5. septembra. Dokumentarni film "Stop making sense" je ostvario zavidan uspjeh, a u poznatoj sceni sa samog početka, David Byrne izlazi sa gitarom i kasetofonom, kasetofon spušta na zemlju i sa njega pušta unaprijed snimljen ritam, te stojeći pored, izvodi solo verziju "Psycho Killera".

Američki magazin "Times" napravio je izbor najboljih koncertnih filmova ikada, a na vrhu su se našli Talking Heads u ostvarenju "Stop Making Sense" u režiji Jonathana Demmea.