Pregovori u toku
15

Jackson želi od filma "The Hobbit" napraviti trilogiju

Klix.ba
Režiser i producent Peter Jackson je za HotFix otkrio kako se nada da će od filma "The Hobbit" napraviti trilogiju. Naime, on trenutno pregovara sa filmskim studiom Warner Bros o snimanju drugog filma, podi imenom "The Hobbit: There and Back Again", iz dva dijela.

"O tome trenutno razgovaramo. Već ranije smo razgovarali sa studiom o materjalu koji ne možemo snimiti i pitali smo ih da li bismo mogli i naredne godine smiti još nešto. Ne znam da li bi taj materijal bio iskorišten samo za produženu verziju filma, ili za nešto drugo. Ali razgovaramo o tome", kazao je Jackson.

Jackson je govorio i o snimanju dodatnog materijala za film "The Lord of the Rings: Return o the King", kako bi u potpunosti završio priču.

"Volio bih da snimimo još mnogo materijala. Ostalo je još mnogo dobrih stvari koje nismo mogli ubaciti u te filmove", rekao je Jackson.

Prvi film pod imenom "The Hobbit: An Unexpected Journey", će se u kinima početi prikazivati od 14. decembra ove godine, a "The Hobbit: There and Back Again", ukoliko se ne postigne neki novi dogovor, u kina dolazi tačno godinu dana kasnije.