Snimio više od 100 filmova
16

Jackie Chan u svojoj posljednjoj ulozi akcionog heroja

Klix.ba
Jackie Chan
Jackie Chan
Majstor borilačkih vještina Jackie Chan je potvrdio da će njegov naredni akcioni film biti i njegov posljednji.

Govoreći na konferenciji za novinare u Kanu o svom filmu ''Chinese Zodiac'', Chan je reporterima rekao: ''Ovo je moj posljednji akcioni film. Svijet je prepun nasilja. Volim borbe, ali mrzim nasilje.''

''Chinese Zodiac'' koji će izaći u decembru je treći film u serijalu Božiji oklop. Prvi film serijala je izašao 1987. godine, u kojem je Chan igrao lik Asian Hawka.

''Ne želim biti samo zvijezda akcionih filmova. Želim biti pravi glumac. Zbog toga sam u zadnjih deset godina radio neke druge filmove, kao što je Karate Kid, u kojem glumim starog čovjeka'', kazao je Chan.

Jackie Chan je svoju karijeru počeo kao kaskader u filmovima Bruce Leeja Fists of Fury iz 1972. i Enter the Dragon iz 1973. godine. Od tada je glumio u više od 100 filmova, a uvijek je sam snimao sve opasne scene. Slomio je skoro svaku kost u svom tijelu. Najozbiljniju povredu je zadobio kada je pao sa drveta i imao napuknuće lobanje, piše BBC.

''Pitat ću svoje tijelo koliko dugo još mogu raditi. Više nisam mlad. Ali, u budućnosti bi ipak uradio Karate Kid 2 i Rush Hour 4'', rekao je Chan.