Keira Knightley
0

"Ja nisam princeza Diane"

Sarajevo-x.com
Britanska glumica Keira Knightley oštro je kritikovala trailer za svoj novi film, jer sugeriše da je historijska drama o vojvotkinji od Devonshirea povezana sa životom Diane, princeze od Walesa.

Trailer za film "The Duchess", koji je posvećen preljubničkom životu Georgiane Spencer, prikazuje isječke s likom princeze Diane uz "napomenu" da su obje u rodu te da dijele istu sudbinu, a u pozadini se čuje glas koji kaže: "Historija se ponavlja".

"Ja sam Georgiana, a ne Diana. Ovaj film nije o Diani", ljutito je objasnila britanskim medijima 23-godišnja Knightley, koja u ovom filmu upravo utjelovljuje vojvotkinju Devonshire.

Ljepotica iz 18. stoljeća zapravo je Dianina prapraprapra ujna, obje su rođene s prezimenom Spencer te su obje bile supruge veoma važnih muškaraca koji su imali ljubavnice. Georgianin suprug, vojvoda od Devonshirea, imao je aferu s Lady Elizabeth Foster.

Glavna junakinja novog filma, koja se aktivno bavila politikom, odlučila je upustiti se u ljubavnu vezu s Earlom Greyjem, političarem po kojem je poznati čaj i nazvan.

Međutim nijedna biografija na kojoj je film baziran, kao ni sam film, nije povezan s princezom Dianom, koja je tragično preminula 31. augusta 1997. godine u saobračajnoj nesreći u Parizu.

"Ne postoji nikakav valjani razlog za ovakav trailer, koji predstavlja neslanu šalu", kazala je Amanda Foreman, autorica biografije.

Film o zamršenom životu Georgiane Spencer premijerno bi trebao biti prikazan 5. septembra u Velikoj Britaniji, a u ulozi njenog supruga pojavljuje se Ralph Fiennes.