Film/TV
0

"Ja i ti" od 19. decembra u bh. kinima

Klix.ba
Tropik flm & video vodeći distributer nezavisnih filmskih naslova svjetske produkcije u okviru programa "Evropa u kinu" na redovnom repertoaru multipleksa Ekran od četvrtka, 19. decembra, predstavlja film “Ja i ti”, kultnog režisera Bernarda Bertoluccija.

Film je premijerno prikazan na Festivalu u Cannesu 2012. a dobitnik je nagrade talijanske filmske kritike Srebrena vrpca (Nastro d'Argento) te nagrade za najbolju režiju u programu Europolis 60. festivala igranog filma u Puli.

Ovo je priča je o Lorenzu, introvertiranom četrnaestogodišnjaku koji ima kompikovan odnos s roditeljima i vršnjacima. On laže svojim roditeljima da ide na skijanje s prijateljima, no ustvari se sakrije u podrumu zgrade gdje planira provesti savršenu sedmicu u samoći, okružen jedino svojim horor i fantasy knjigama.

No, neočekivan posjet njegove starije sestre promijenit će sve. Tropik film i video započinje sa distribucijom filma "Ja i ti” u multiplexu Ekran Zenica od četvrtka, 19. decembra u sklopu programa "Evropa u kinu" u redovnom terminu prikazivanja u 16:00 sati.