Film/TV
0

Isaiah Washington se vraća na male ekrane

Sarajevo-x.com
Bivši glumac serije "Grey's Anatomy", Isaiah Washington, vratio se na male ekrane sa ulogom u NBC-evoj novoj seriji "Bionic Woman". Za medije je izjavio kako je vrlo sretan što je dobio neočekivanu drugu šansu.

Skandal oko svađe između glumaca u seriji "Grey's Anatomy" za Washingtona je mogao zamalo značiti i kraj jedne dobre uzlazne karijere. No sreća mu se nasmiješila jer mu je NBC ponudio ulogu u njihovoj novoj seriji "Bionic Woman".

"Sretan sam jer mi je pružena nova prilika. Otkaz koji sam dobio sa ABC-a zbog svađe je bio jedan veliki nesporazum. Ostavio sam to iza sebe i želim raditi kao glumac i pokazati svoju kreativnost i sposobnosti", rekao je Isaiah za Associated Press.

Novi šef zadužen za zabavni program na NBC-u, Ben Silverman, odmah je nakon što je čuo za Isaiahov otkaz, tražio da ga kuća nazove i ponudi mu posao. Silverman je izjavio da je Washington dobar glumac i da bi bilo dobro imati ga na svojoj mreži.

Isaiah je dobio otkaz sa mreže ABC i iz serije "Grey's Anatomy" jer je koristio pogrde izraze za homoseksualce u backstageu na dodjeli Golden Globe-a. Malo prije toga sličnim anti-gay izrazima uvrijedio je svog kolegu sa seta T.R. Knighta koji se deklarisao kao homoseksualac.