Film/TV
0

Isaiah Washington: Otpustili su pogrešnu osobu!

Sarajevo-x.com
Isaiah Washington, poznatiji kao hirurg Preston Burke u hit TV seriji "Grey's Anatomy", u četvrtak je prvi put dao izjavu povodom odluke TV kuće ABC da Washingtonu da otkaz nakon njegove javne osude homoseksualnih sklonosti T.R. Knighta koji glumi mladog doktora Georgea O'Malleyja.

"Otpustili su pogrešnu osobu", izjavio je 43-godišnji glumac u intervjuu za novine Houston Chronicle. Naime, Washington krivi bivšeg kolegu T.R. Knighta zbog "napuhivanja" skandala zbog čega je izgubio ulogu u jednoj od najpopularnijih ABC-ovih TV serija. "Knight je trebao otići", dodao je razočarani glumac.

Washington, koji namjerava podići sudsku tužbu, optužio je Knighta da je iskoristio delikatnu situaciju kako bi dobio veću platu i značajniju ulogu. Washington je uzburkao javnost u januaru nakon neprijateljskih izjava na račun homoseksualaca u backstageu prilikom dodjele Zlatnog globusa, ali uporno poriče da je prije tog incidenta vrijeđao Knighta, za vrijeme sukoba sa drugim kolegom Patrickom Dempseyjem (Mc Dreamy).

Knight je u januaru tokom gostovanja u TV showu Ellen DeGeneres priznao kako ga je Washington već direktno vrijeđao, te da su ga na setu svi čuli.

"To je laž. Uvredljive komentare sam koristio tokom sukoba sa Patrickom i izvinio sam se za to. Rukovali smo se i vratili na posao.", izjavio je Washington za Houston Chronicle.

"Nisam otpušten zbog homofobičnih komentara. Učinio sam sve što sam i obećao, čak sam potražio stručnu pomoć. Htio sam da svi znaju da sam se pokajao i da mi je stvarno žao. Nisam ljut, samo sam razočaran", dodao je otpušteni glumac.