Film/TV
0

"Inglorious Bastards" - novi Tarantinov film

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Režiser filmova “Pulp Fiction” i “Kill Bill” govorio je o olakšanju povodom nedavno završenog scenarija za njegov najnoviji filmski projekat o Drugom svjetskom ratu.

Quentin Tarantino je potvrdio da je završio scenarij za “Inglorious Bastards”, dugoočekivani filmski projekat. Govorio je na Provincetown Film Festivalu, gdje je primio jednu posebnu nagradu, i sad je očigledno zadovoljan tim što je scenarij završen.

“Vi pričate sa jednim veoma sretnim čovjekom”, izjavio je režiser, koji je scenarij završio tek prošle sedmice.

Bio je iznenađen brzinom kojom se raširila vijest o njegovom novom scenariju. “Nisam znao da svi već znaju o tome pa je to pomalo bizarno za mene”, izjavio je Tarantino.

Quentin Tarantino je počeo pisati scenarij prije nekoliko godina. “Inglorious Bastards” je priča o Drugom svjetskom ratu i ujedno je šesti igrani film režisera.

Sudeći po Tarantinu, konačnih odluka o kastingu još uvijek nema. O mnogim zvijezdama se ranije govorilo da bi mogli glumiti u filmu, i to o Timu Rothu i o Sylvesteru Stalloneu, između ostalih.

Film je opisan kao Tarantinova verzija klasika iz 1967. godine o Drugom svjetskom ratu, “The Dirty Dozen”, u kojem su glumili Lee Marvin i Ernest Borgnine.

Film je priča o grupi američkih vojnika koji su osuđeni za različite zločine u vojsci, a kojima je naređeno da idu na samoubilačku misiju iza neprijateljskih linija kako bi ubili nacističke vojnike.

Tarantino naglašava da je originalni film samo početna inspiracija, ništa više, prenosi BBC.