Film/TV
0

Indiana Jones IV sljedeći Fordov projekat

Klix.ba
Glumac se planira odmoriti dok Frank Darabont ne završi scenarij.

Harrison Ford neće prihvatati nove poslove dok ne završi Indianu Jonesa IV. U jednom interviewu za US Magazin, popularni glumac je izjavio da se planira odmoriti do sljedeće godine, kada počinje produkcija na Indyjevoj posljednjoj avanturi.

Imamo sjajnu priču", rekao je Ford, jedva čekajući da ponovo nabaci šešir i bič. "Spielberg će režirati, i biti će dobar kao i svi prijašnji dijelovi. Možda i bolji!"

Sean Connery će najvjerovatnije glumiti Indyjevog oca, Henry Jonesa starijeg, a u nekoliko scena sve dosadašnje djevojke najpoznatijeg filmskog arheologa bi se trebale pojaviti. Radnja Indiane Jonesa IV će biti postavljene u pedesete godine prošlog vijeka. "Scenarista Frank Darabont je također kontaktirao filmsku stranicu Dark Horizons prošle sedmice da bi opovrgnuo neke glasine koje su kružile internetom o četvrtom Indiana Jonesu. Naime, usprkos glasinama, Ford još nije vidio niti mogao komentirati scenarij, jer još nije završen. Darabont je završio tek 80 strana prve verzije scenarija, a opisao ga je kao "zabavan i avanturistički".

Harrisona Forda se može vidjeti ovoga juna u filmu Hollywood Homicide, krimi-triler na kojem je nedavno završio sa radom.