'Obsessed' vodi na box officeu
0

Ima nešto u tome kad Beyonce neko ispraši tur

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Fatalna privlačnost riječi su kojima bi se mogao opisati triler američke pjevačice Beyonce, koji je u svom debiju na sjevernoameričkom box officeu zasjeo na prvo mjesto, zaradivši 28 miliona američkih dolara.

Film Beyonce Knowles i Britanca Idrisa Elbe pod nazivom "Obsessed", u kojem se dvojac susreće sa problemima u svom "savršenom braku", iza sebe je ostavio i četvrti nastavak X-Mena nazvan "X-Men Origins: Wolverine" produkcijskog studija 20th Century Fox, saopštila je kompanija Media by Numbers.

Početak ljetne sezone počeo je u petak, a rame uz rame sa drugoplasiranim filmom našili su se i "17 Again" sa Zacom Efronom, te "Fighting" sa Channingom Tatumom. Prema broju prodatih ulaznica, prošlosedmični prvoplasirani film "17 Again" zaradio je do sad ukupno 40 miliona dolara.

Drama "The Soloist" studija Paramount, u kojem Jamie Foxx kao uličar, šizofreničar i čudo od muzičara u Los Angelesu upoznaje novinara Roberta Downeya Jr. i sprijatelji se s njim, završila je četvrta sa 9,7 miliona na računu.

Disneyev dokumentarac o prirodi "Earth" premijeru je dočekao peti, što je veliki uspjeh, s obzirom da filmovi te prirode obično ne završavaju u prvih deset.

Ipak, da se vratimo vodećem filmskom uratku. "Obsessed", iako mnogo kritikovan, film je u kojem se lik koji tumači popularna pjevačica suočava sa ludom ženom koja prijeti da ugrozi njen dom i brak uhodeći njenog muža.

"Ima nešto u tome kad vidite da je neko Beyonce isprašio tur", kaže Rory Bruer, šef distribucije kompanije Sony. "Suočimo se s tim - svi vole Beyonce, a vidjeti je u ovakvoj ulozi je doista primamljivo."

Nagledaniji filmovi prethodnog vikedna bili su:

  1. "Obsessed," 28,5 miliona,

  2. "17 Again," 11,7 miliona,

  3. "Fighting," 11,4 miliona,

  4. "The Soloist," 9,7 miliona,

  5. "Earth," 8,6 miliona,

  6. "Monsters vs. Aliens," 8,5 miliona,

  1. "State of Play," 6,9 miliona,
  2. "Hannah Montana: The Movie," 6,4 miliona,
  3. "Fast & Furious," 6,1 milion,
  4. "Crank: High Voltage," 2,4 miliona dolara.