Film/TV
177

Ilir Tafa u kratkom igranom filmu "Terorista" rediteljice Amre Mehić

Klix.ba
U Sarajevu počinje snimanje kratkog igranog filma "Terorista" rediteljice Amre Mehić, a prve scene će biti snimljene u drugoj polovini februara.

Scenarij filma potpisuje nagrađivani scenarista i reditelj Srđan Vuletić. Njegov rad pamtimo, između ostalog, i po nagradama Evropske filmske akademije za najbolji kratki film "10 Minuta", a za svoj dugometražni filmski prvijenac "Ljeto u zlatnoj dolini" osvojio je nagradu "Tigar" na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu.

Glavne uloge u filmu "Terorista" su povjerene glumcima Iliru Tafi i Vanesi Glođo.

"Drago mi je da mi se ponovo ukazala prilika da režiram film. Film 'Terorista' se bavi veoma aktuelnom temom i govori o stigmatizaciji izbjeglica u rasističkoj Evropi. Kroz glavni lik prikazat ćemo sve teškoće života u evropskim zemljama. Mislim da je danas važno baviti se temom terorizma i izbjeglištva, pogotovo mi je zanimljiv način na koji se bavimo ovako važnim temama. Srđan je napravio atraktivan i aktuelan scenarij koji me provocira kao reditelja i kojem nisam mogla odoljeti", kazala je Mehić za Klix.ba.

Producentska kuća "Relative Pictures" je u finalnoj fazi priprema za snimanje, a osim u Sarajevu, film će se snimati i u Budimpešti.

Projekat će biti završen u martu.