Film/TV
8

"Iffet" - nova turska serija na OBN televiziji

S obzirom da turska serija "Sulejman Veličanstveni" odlazi na pauzu do aprila po završetku 3. sezone, televizija OBN svojim gledateljima donosi još jednu hit seriju. Od četvrtka 23.1.2014. na male ekrane dolazi dugo najavljivana serija "Iffet". Seriju možete pratiti svaki dan, od ponedjeljka do nedjelje, u 21 sat.
Redatelj serije je Faruk Teber, a u njoj glume Ali Pinar, Deniz Cakir, Ibrahim Celikkol Zuhal Olcay, Mahir Gunsiray, Selen Ucer, Mehmet Cevik, Melike Guner i Ecem Ozkaya.

Ovo je nevjerojatna priča o pravoj ljubavi, puna čednosti, ali i gorčine. Iffet se zaljubi u Cemila. Cemil je lud za njom, ali priča dobija potpuni preokret i postaje strastvena, sa puno osvete.

Uprkos tome što je zabranjeno družiti se s dječacima, Iffet se zaljubljuje u Cemila. Cemil je sluđen ljubavlju koju osjeća prema njoj. Ta ludost ga navede da siluje Iffet. Iffet mu je spremna oprostiti ako je oženi. No, pod pritiskom njegovog oca, on se oženi sa drugom djevojkom koja dolazi iz imućne porodice. Nakon tog Iffet je odlučna osvetiti se čovjeku koji je ukrao njenu budućnost.

Glumica Deniz Cakir, koja glumi glavnu ulogu u ovoj seriji, gledatelji su već gledali u seriji "Sulejman Veličanstveni", čiju 4. sezonu očekujemo vrlo brzo u programu OBN televizije, u ulozi i sultanije Šah. Deniz Çakir od početka karijere prate uloge negativki. Rođena u Ankari, na Staru godinu 1983., odrastala je zajedno s mlađim bratom Tunom uz baku i djeda. O svojoj porodici nikad nije govorila, osim što je jednom šturo izjavila da je “imala teško djetinjstvo jer su roditelji stalno radili".

Deniz Çakir često uspoređuju s mačkom (što zbog uloga zavodljivih prefriganki, što zbog njenog mačjeg pogleda). Mačke su njene najdraže životinje, najbolje prijateljice – pogotovo Šati i Pirinč, njene dvije kućne ljubimice – a na lijevoj lopatici ima veliku tetovažu mačke.

Do nedavno Deniz je bila u ljubavnoj vezi sa kolegom iz serije Ibrahimom Celikkolom.

Šarmantni İbrahim Çelikkol je turski glumac rođen 14.02.1982. godine u industrijskom gradu Izmitu, stotinjak kilometara udaljenom od Istanbula.

Ibrahimovo odrastanje nije bilo lako. S osamnaest godina je ostao bez oca, pa je morao brinuti za majku i sestru. Za vrijeme svog djetinjstva i u mladim danima trenirao je košarku te radio kao model.