Cinema City
0

VIDEO / 'I to se zove ljubav', 'Divne kosti' i 'Metastaze' od 18. 2.

Sarajevo-x.com
Nakon što je 14. februara, u okviru promotivne akcije Dan zaljubljenih, Cinema City posjetilo preko 2.500 ljubitelja filma, prvi sarajevski multipleks o novoj sedmici najavljuje otvaranje čak tri nova naslova te retrospektivu jedne od najjačih svjetskih kinematografija.

Program od 18. februara predvodi romantična komedija "I to se zove ljubav" ("Management"), koja je svoju bh. premijeru doživjela upravo na promotivnoj akciji "Dan zaljubljenih". U prvom rediteljskom ostvarenju mladog i vrlo uspješnog scenariste Stephena Belbera veliki ekran dijele zvijezda planetarno popularne TV serije "Prijatelji" i jedna od najljepših žena današnjice Jennifer Aniston, koja nastavlja niz vrlo uspješnih filmskih rola nakon hitova "Razlaz" i "Marley i ja", te simpatični Steve Zahn koji se proslavio ulogama u komedijama "Nacionalna sigurnost" i "Sahara". Ekipu filma zaokružuje kontraverzni veteran Woody Harelson, kojeg smo nedavno gledali u horor komediji "Dobrodošli u zemlju zombija".

Ova urnebesna komedija koja je u kino dvoranama susjedne Hrvatske ostvarila rezultat od preko 10.000 gledatelja opisuje slučajni susret Mikea Cranshawa i Sue Claussen. Mike pokušava pobijediti Sueinu praktičnost i njih dvoje kreću na šašavo, krivudavo, oslobađajuće putovanje na kojem će otkriti da je svrha njihovog postojanja biti zajedno.

Za ozbiljnu filmsku publiku Cinema City od 18. februara predstavlja fantazijski triler "Divne kosti" ("Lovely Bones"). Novo rediteljsko ostvarenje Petera Jacksona, tvorca blockbuster serijala "Gospodar prstenova" zapravo je adaptacija planetarnog literarnog bestsellera mlade američke spisateljice Alice Sebold iz 2002. godine, a u naslovnim ulogama gledamo svezvijezdanu glumačku ekipu koju predvode sjajni Mark Wahlberg, junak hitova "Savršena oluja" i "The Departed", dobitnice Oskara Rachel Weisz i Susan Sarandon, te nadolazeća tinejdžerska zvijezda Saoirse Ronan.

Priča o smrti koja je prepuna neočekivanog svjetla, ljepote i nade govori o Susie Samon, duhovitoj i hrabroj 14-godišnjoj djevojčici, koja, nakon što je premlada napustila ovaj svijet, posmatra žive iz misterioznog ličnog carstva gdje može da ima sve što poželi ili zamisli, osim da se vrati onima koje voli. Dok se njena porodica bori s ogromnom patnjom i sve većom frustracijom jer policija ne uspijeva da riješi zločin, Susie će pokušati da usmjeri svog oca ka otkrivanju identiteta njenog ubice.

Od 18. februara na repertoar stiže i jedan od najboljih filmova regiona u 2009. godini, socijalnu dramu hrvatskog reditelja Branka Schmidta "Metastaze". Film prikazan u takmičarskom programu SFF-a i apsolutni pobjednik filmskog Festivala u Puli 2009. godine govori o amoralnosti, beskrupuloznosti i korumpiranosti novokomponiranog hrvatskog društva, kroz životne priče, dijaloge i sjećanja četveročlane ekipe mladih narkomana, alkoholičara i kriminalaca. U naslovnim ulogama najfledanijeg hrvatskog filma 2009. gledamo sjajnog Renea Bitorajca, junake "Muškarca bez brkova" Rakana Rushaidata i Roberta Ugrinu te ponajvećeg bh. glumca Emira Hadžhafizbegovića u nezaboravnoj sporednoj ulozi.

Cinema City najavljuje održavanje sedmice modernog japanskog filma u organizaciji Japanske Ambasade i festivala Sarajevska zima od 17. do 23. februara. Svaki dan u terminu od 17:30 sati u dvorani pet svi zainteresovani mogu besplatno pogledati sedam ponajboljih ostvarenja kinematografije koja se smatra jednom od trenutno najboljih na svijetu.

Od četvrtka na blagajnama multipleksa kreće i pretprodaja ulaznica za premijeru dugo očekivanog horor trilera "Vukodlak" 25. februara, dok pretprodaja ulaznica za novi film Jasmile Žbanić "Na putu", koje je na repertoaru Cinema Cityja od 26. februara, kreće u ponedeljak 22. februara.

Podsjećamo da je 18. februara izvlačenje dobitnika nagradne igre Cinema City i Centrotrans Eurolines. Tri sretna gledatelja filmova "U zraku" i "Dan zaljubljenih" od 04. do 17. 2. osvojit će paket aranžman putovanje Prag - Beč za 8. mart, a javno izvlačenje će biti upriličeno u jutarnjem programu BHT 1.

Sve informacije oko programa prikazivanja, filmova u najavi, uslugama i promotivnim akcijama Cinema City zainteresovani mogu dobiti putem web stranice www.cinemacity.ba, gdje se mogu prijaviti i za sedmični newsletter, te putem info telefona: 033 567 230.