Govorit će do nedjelje
0

Hugo Chavez počeo maratonski TV talk show

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Govorljivi venecuelanski predsjednik Hugo Chavez u četvrtak navečer počeo je svoj četiri dana dug show kako bi obilježio desetu godišnjicu utjecajnog programa državne televizije "Alo Presidente".

Neumorni govornik poznat je po svojim TV nastupima na kojima iznosi svoje političke stavove i planove, blati oponente, pa čak i pjeva venecuelanskoj radničkoj klasi, piše Reuters.

Program "Alo Presidente" obično se prikazuje u toku osam sati nedjeljom iz raznih dijelova ove latinoameričke zemlje u socijalističkoj formi. Ovaj put počeo je u četvrtak, a planirano je da završi u nedjelju. Jedino se ne zna u koliko sati, priznao je i sam Chavez.

Mediji pod utjecajem državne vlasti koriste svaku priliku da podrže predsjednika, dok na drugoj strani privatni listovi i Globovision TV kritikuju predsjednika i njegovu politiku.

Chavez, svjestan koliku moć imaju mediji, ove godine pojačao je pritisak na Globovision TV.

U svom maratonskom govoru održavat će energiju šoljicama kafe, a njime želi promovisati naciju i iskazati protivljenje politici SAD-a.

Jednom je u toku svog obraćanja šokirao ministra odbrane tražeći da postavi tenkove prema granici sa Kolumbijom. U četvrtak je program počeo savjetima o seksu koje je dao grupi tinejdžera, te nastavio priznanjem o problemima sa težinom koje ima još od 1999. godine.

Pročitao je i pismo svog prijatelja Fidela Castra u kojem bivši kubanski predsjednik ističe da je "Alo Presidente" dosad emitovan ukupno 1.536 sati, odnosno punih 64 dana.

"Revolucionarne ideje nikad prije nisu na efektivniji način iskoristile medije", poručio je Castro.