Rezultati ankete
0

Hollywood bez američkih moralnih vrijednosti

Sarajevo-x.com
Većina Amerikanaca smatraju da Hollywood ne dijeli njihove moralne vrijednosti, pokazala je anketa Anti-Defamation League, grupe koja se bori protiv antisemitizma.

Prema mišljenju 61 posto ispitanika religijske vrijednosti u Americi su "u opasnosti", dok se njih 59 posto složilo da "osobe koje su na čelu TV mreža i velikih filmskih studija ne dijele religijske i moralne vrijednosti većine Amerikanaca.

Kako saznaje Reuters, istraživanje o Hollywoodu i američkim stavovima o religiji i moralnim vrijednostima provela je agencija Marttila Communications Group, a anketirano je 1.000 odraslih Amerikanaca širom SAD-a.

Kada je riječ o religijskim vrijednostima samo 36 posto ispitanika ne slaže se s tvrdnjom da su one "u opasnosti". "Hollywood i nacionalni mediji organiziraju kampanje kako bi oslabjeli utjecaj religijskih vrijednosti u ovoj zemlji", tvrdi 43 posto anketiranih Amerikanaca.

Čak njih 63 posto ne slaže se s tvrdnjom da su "na čelu filmske i TV industrije većinom Židovi", dok to misli 22 posto osoba. Gotovo 40 posto ispitanika podržava ideju da se "opasne ideje trebaju zabraniti u javnim školskim bibliotekama", dok ih se gotovo jednak broj ne slaže s izjavom da je "cenzurisanje knjiga staromodna ideja".

Da Amerika postaje "previše tolerantna u prihvatanju drugačijih ideja i načina života", vjeruje gotovo polovina intervjuisanih osoba (49 posto), a 47 posto osoba ne dijele ovo mišljenje.