Američki box office
0

"Help" sa zaradom od 20,5 miliona dolara nauspješniji

Sarajevo-x.com
Uprkos početku prikazivanja četiri nova filma, i ove sedmice dva najgledanija ostala su ista, iako su zamijenili mjesta. "Help" je tako zamijenio "Planetu majmuna: Početak" na prvom mjestu, sa zaradom od 20,5 miliona dolara.

"Planeta majmuna: Početak" završio je na drugom mjestu nakon tri sedmice prikazivanja zaradivši 16,3 miliona dolara. Naučno-fantastični spektakl ukupno je tako zaradio 133,8 miliona dolara za 17 dana, i u prednosti je nad drugim ostvarenjem studija Fox, X-Men: First Class koji je zaradio 120,4 miliona dolara u istom vremenskom roku.

Nakon ova dva filma, ostatak box officea izgleda sumorno. Sva četiri nova ostvarenja debitovala su loše. Vrijedi spomenuti da su tri od ova četiri filma, Spy Kids: All the Time in the World in 4D, Conan the Barbarian i Fright Night, snimljeni u 3D tehnici, ali im ni to nije pomoglo u prvoj sedmici prikazivanja.

Conan the Barbarian, koji je smatran za glavnog konkurenta "Helpu" ove sedmice, nalazi se tek na četvrtom mjestu. Remake koji je dobio veoma loše kritike zaradio je skromnih deset miliona dolara, za dlaku pobijedivši svoj original iz 1982. godine koji je zaradio 9,6 miliona dolara (bez uračunate inflacije) na svom otvaranju.

Deset najgledanijih filmova u SAD-u i Kanadi (zarada u milionima dolara):

  1. The Help 20,5
  2. Rise of the Planet of the Apes 16.3
  1. Spy Kids: All the Time in the World in 4D 12
  2. Conan the Barbarian 10
  3. Fright Night 8.3
  4. The Smurfs 8
  5. Final Destination 5 7,7
  6. 30 Minutes or Less 6,3
  7. One Day 5,2
  8. Crazy, Stupid, Love. 5,0