Film/TV
1.5k

Hayat TV slavi 23. rođendan

Klix.ba
Fikret Hodžić
Sada već davne 1992. godine s radom je počela tada neovisna televizija Hayat, danas Hayat TV. Od osnivanja, u maju 1991. godine, neprekidnim radom osvajala je bosanskohercegovački medijski prostor te danas postala najjači bh. TV brend, a danas slave 23. rođendan.

Prvi programski sadržaj Hayat TV emitovala je 24. februara 1992. godine, a nedugo nakon toga, u najtežim danima za BiH, ratni reporteri ove kuće su izvještavali s prvih borbenih linija i program se emitovao bez prestanka.

Svih ovih godina nastojali ssu biti profesionalni, objektivni i uvijek na strani gledatelja. Pružali su priliku mladim ljudima da se obrazuju i usavršavaju.

Mnogi od njih i danas čine tim ili su na vodećim pozicijama konkurentnih stanica. Poslovna orijentacija Hayat TV-a jeste približiti se "običnom" čovjeku, pronalazeći rješenja za dobrobit šire društvene zajednice.

Programski cilj Hayat TV-a je ustrajati u održavanju pozicije ozbiljne i odgovorne televizije koja stalno ulaže napore u pružanje adekvatnih, pravovremenih i objektivnih informacija.

Hayat danas ima najveći procent domaće produkcije, kada govorimo o komercijalnim TV stanicama. U domaću produkciju svakodnevno ulažu, te kroz svaku novu emisiju postavljaju nove standarde u BiH. Moderno, dopadljivo i artistički složeno. Time se Hayat vodi kada se radi o vizuelnom identitetu kanala.

"Uvijek smo nastojali ići u korak s razvojem tehnologije i prateći trendove biti subjekt koji postavlja standarde. Tako od 2015. godine u sastavu naše kuće posluje i sektor Digitalnih medija. Prema Socialnumbers.com, prva smo i jedina TV kuća koja se može pohvaliti s više od 380.000 članova na našim FB stranicama", navode iz ove TV kuće.

Danas Hayat emituje pet kanala: Hayat TV, Hayat PLUS, Hayat MUSIC, Hayat FOLK, a posebno smo ponosni na prvi bh. dječiji kanal HAYATOVCI, koji je, zapravo, jedini dječiji kanal na našem jeziku. Sve kanale možete pratiti i putem satelita u Hayat paketu. Prateći standarde, uskoro pokreću Hayat HD, kao i HD verziju najboljeg domaćeg kanala sa zabavnom muzikom, Hayat MUSIC HD. No to nije sve, uskoro ćete na svojim mobitelima, tabletima pa čak i Smart televizorima imati Hayat aplikacije, a u najavi je i prvi video portal u BiH.

Za svoj rad i doprinos društvenoj zajednici Hayat TV je 2003. godine dobila najveće priznanje Grada Sarajeva "Šestoaprilsku nagradu", a odlukom Stručnog žirija Saveza novinara Bosne i Hercegovine, 1996., 1997. i 1998. te 2000. godine Hayat TV proglašena je najboljom televizijskom stanicom u Bosni i Hercegovini.