Fanovi razočarani
0

Harry Potter tek 2009. na velikom platnu

Sarajevo-x.com
Iz filmskog studija Warner Bros u četvrtak je saopćeno kako će šesti nastavak filma o Harryju Potteru, kojeg obožavatelji mladog čarobnjaka ne mogu dočekati, svjetlo dana ugledati tek 17. jula 2009. godine, a ne u novembru ove godine, kako je ranije nagovješteno.

Šef operative iz ovog holivudskog studija, Alan Horn, izjavio je za Reuters da je premijera filma "Harry Potter and the Half-Blood Prince" predviđena za burnu holivudsku ljetnu sezonu, te dodao da se ustvari ne radi o odgađanju filma i da sve ide po utvrđenom rasporedu.

  1. juli pada na isti vikend u kojem je blockbuster "The Dark Knight" premašio sve novije rekorde u prikazivanju.

Novi film o Batmanu ostvario je zaradu od skoro 500 miliona dolara i trenutno je na drugom mjestu najuspješnijih filmova svih vremena, odmah poslije neprevaziđenog "Titanica".

Nova filmska avantura o junaku britanske spisateljice JK Rowling najavljena je kao najmračnija do sada, a u njoj će se još jednom okupiti tri mlade glumačke zvijezde Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione Granger) i Rupert Grint (Ron Weasley).

Uhodanoj glumačkoj ekipi ovoga puta pridružio se Jim Broadbent, koji će utjeloviti profesora za napitke Horacea Slughorna, a Harry Potter je na tajnoj misiji otkrivanja mračnih tajni o ranijem životu njegovog najvećeg neprijatelja Lorda Voldemorta.