"Blockbuster Season 2010."
0

Harry Potter s Radetom Šerbedžijom u Cinema Cityju

Sarajevo-x.com
Prvi sarajevski multipleks Cinema City nakon još jednog odličnog vikenda, u kojem je projekcije aktuelnih naslova predvođenih 3D hitovima "Legenda o čuvarima" i "Piraha" pogledalo preko 6.000 ljubitelja filma, za narednu sedmicu svjetskom premijerom najočekivanijeg filma 2010. godine najavljuje početak održavanja velike promotivne akcije "Blockbuster Season 2010."

Program od 18. novembra predvodi prvi dio završnog nastavka epskog fantazijskog spektakla "Harry Potter i darovi smrti". Završni dio blockbuster serijala, nastalog prema planetarnom literarnom fenomenu britanske spisateljice J.K. Rowling, rediteljski potpisuje vrlo iskusni britanski autor David Yates, koji je prethodnim nastavkom "Harry Potter i prince miješane krvi" inkasirao gotovo milijardu dolara na kinoblagajnama širom svijeta.

Radi kompleksnosti i dužine knjige, filmska ekranizacija je podijeljena na dva dijela koji se otvaraju istovremeno u kinima širom svijeta 18. novembra 2010. i 18. jula 2011. godine, dok u naslovnim ulogama gledamo provjerenu glumačku ekipu predvođenu sada već omladinskim zvijezdanim triom kojeg čine Daniel Radcliffe, Emma Watson i Rupert Grint, u ulogama mladih čarobnjaka Harryja Pottera, Rona Weaslya i Hermione Granger. U ulozi glavnog negativca Lorda Vordemorta tu je neponovljivi Ralph Fiennes, dok svoje uloge iz prethodnih nastavaka repriziraju veterani Michael Gambon, Helena Bohman Carter, Alan Rickman, Robbie Coltrane, Brendan Gleeson i Imelda Staunton. Od novopridošlica u glumačkoj ekipi svakako treba izdvojiti najvećeg glumca Balkana Radeta Šerbedžiju, koji u epskom filmu glumi ulogu čarobnjaka Gregorovicha.

U prvom dijelu završnice moć Voldemorta raste svakim danom. On preuzima kontrolu na Ministarstvom magije i Hogwartsom. Harry, Ron i Hermiona odlučuju završiti posao koji je započeo Dumbledore i pronađu ostatak Horkusksa kako bi porazili mračnog gospodara, ali ostaje malo nade za mladi trio i ostatak čarobnjačkog svijeta...

J.K. Rowling je ideju za lik i knjigu "Harry Potter" dobila vozeći se vozom od Mancherstera do Londona 1991. godine, a pisala je u jednom malom kafiću u Edinburghu. Nakon što je prva knjiga objavljena u ljeto 1997, postala je planetarni fenomen, doživjela šest nastavaka i prodata u stotinama miliona primjeraka širom svijeta. Danas je J.K. Rowling milijarderka za koju tvrde da je bogatija i od britanske kraljice, a Harry Potter je jedan od najprofitabilnijih svjetskih brandova novog milenijuma.

U okviru velike promotivne akcije "Blockbuster Season 2010." bit će prikazani treći nastavak epske fantazijske sage nastale prema još jednom literarnom bestselleru "Hronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza" 9. decembra, zatim novi revolucionarni SF spektakl tvornice snova Walt Disney "Tron: Nasljedstvo" 16. decembra u najnovijoj 3D tehnologiji, te novi nastavak urnebesnog komičnog serijala Bena Stillera i Roberta De Nira "Upoznajte male Fockerove" 23. decembra.

Partner akcije "Blockbuster Season 2010.", Coca Cola, za sve gledatelje pripremio je i nagradnu igru. Naime, svi kupci combo paketa multipleksa od 18. novembra učestvuju u nagradnoj igri u kojoj putem grebalica mogu osvojiti zimske poklone Coca Cola (šalovi i kape za uši) i gratis combo pakete. Nagradna igra traje do isteka zaliha nagradnog fonda.

Svi zainteresovani i dalje u i oko objekta multipleksa Cinema City, kao i u blizini svih predajnika blue4u, putem bluetooth konekcije svojih mobilnih telefona mogu preuzeti aktuelni repertoar projekcija te najave aktuelnih filmskih naslova i osvojiti gratis ulaznice za projekcije i combo pakete.

Sve detalje i upute o 3D projekcijama u multipleksu Cinema City, akciji "Blockbuster Season 2010." bluetooth oglašavanja, programu prikazivanja aktuelnih naslova, te uslugama Cinema Cityja svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba, na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije o programu multipleksa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.