MovieTickets.com
0

"Harry Potter" najiščekivaniji film u 2009. godini

Sarajevo-x.com
Film "Harry Potter And The Half-Blood Prince" je, prema rezultatima ankete web sajta za online prodaju kino ulaznica MovieTickets.com, film kojeg filmoljupci širom svijeta najviše žele pogledati na velikom platnu.

Nakon što je 4.000 osoba odgovorilo na pitanja kojem filmu se najviše raduju sljedeće godine, zaključak je sljedeći: šesti nastavak filma o mladom čarobnjaku je film zbog kojeg će svi odmah pohrliti u kina.

Uspješne franšize "X-Men Origins: Wolverine" i "Transformers: Revenge Of The Fallen" smjestile su se na drugom i trećem mjestu, dok su kriminalistička drama Michaela Manna "Public Enemies" i "Angels & Demon", s Tomom Hanksom u naslovnoj ulozi, završili na četvrtom i petom mjestu liste filmova koji se željno iščekuju u sljedećoj godini.

Filmski projekti "Night At The Museum 2: Battle Of The Smithsonian", "The Informant", "Ice Age: Dawn Of The Dinosaurs", "The Day The Earth Stood Still" i "The Taking Of Pelham 123" također su dospjeli među prvih deset.

Veliko iznenađenje su film "Star Trek", u režiji JJ Abramsa, te Warner Brosova filmska adaptacija popularne grafičke novele "Watchmen", koji nisu nimalo zainteresirali zaljubljenike u film, pa se tako nisu ni našli na ovoj listi.

Jedan neimenovani producent u magazinu Wired izrazio je svoje nezadovoljstvo činjenicom da je nova lista najiščekivanijih filmova u 2009. godini uglavnom sastavljena od remakea, nastavaka ili adaptacija poznatih knjiga.

"Studije više nemaju funkciju studija. Oni više ne razvijaju i pretvaraju originalne ideje u filmove. S obzirom na finansijsku krizu i činjenicu da se svi boje da će izgubiti posao, oni se samo žele pozabaviti ranije pripremljenim materijalima. Niko se ne želi izlagati velikom riziku", prokomentarisao je.

Trailer za nadolazeći film o Harryju Potteru i njegovoj družini možete pogledati u nastavku.