Film/TV
0

Harrison Ford želi opet biti Indiana Jones

Sarajevo-x.com
Hollywoodski veteran Harrison Ford je izjavio kako je u izvrsnoj formi za repriziranje uloge Indiana Jonesa uprkos njegovim poodmaklim godinama.

64-godišnji glumac je u petak na Rome Film Festival-u izjavio kako je apsolutno oduševljen ponovnom saradnjom sa velikim redateljima Stevenom Spielbergom i Georgeom Lucasom u novom nastavku avanturističkog filma o Indianu Jonesu. Lucas je bio jedan od scenarista i izvršnih producenata ranijih projekata koje je Spielberg režirao.

"Snimili smo tri filma koja su se odnosila na isti vremenski period. Sada moramo pomjeriti vrijeme radnje iz umjetničkih i očitih fizičkih razloga. Osjećam da sam potpuno fizički i psihički spreman za iste fizičke aktivnosti koje sam morao raditi i u prošlim filmovima." -izjavio je Ford na press konferenciji.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Snimanje filma "Indiana Jones 4" planirano je već godinama, ali su tek nedavno ispunjeni svi potrebni uslovi za njegovu produkciju. George Lucas je izjavio kako sa Spielbergom, koji će se ponovo naći u ulozi redatelja, zajedno piše scenarij.

Velika filmska legenda Harrison Ford glumio je Indianu Jonesa 80-ih godina u filmovima "Raiders of the Lost Ark", "Temple of Doom" i "The Last Crusade". U posljednjem filmu Sean Connery je glumio njegovog oca, a Ford je još otkrio kako postoje velike šanse da se Connery pojavi i u novom nastavku.