Pobjednici Britain's Got Talenta
0

VIDEO / Grupa Spelbound nastupa pred kraljicom i otvara OI

Sarajevo-x.com
Grupa vještih akrobata, Spelbound, pobjednik je ovosezonskog showa Britain's Got Talent. Oduševivši suce svojim izvanrednim tačkama i nevjerovatnim akrobatskih sposobnostima grupa Spelbound je za sobom ostavila devet finalista, te su se članovi grupe kući vratili sa preko 120.000 eura.

Osim novčane nagrade grupa Spelbound dobila je priliku da nastupi i pred kraljicom, no to im nije glavni cilj. Naime, 13 članova te grupe, u dobi od 12 do 25 godina, nadaju se nastupu na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Razdragani i vješti mladići i djevojke osvojili su srca kako strogih sudaca, Amande Holden, Simona Cowella i Piersa Morgana, tako i mnogobrojne publike.

Sinoć, u finalnoj večeri, na sceni su se pojavili u PVC kostimima i pokazali nevjerovatnu snagu, savršen balans i izvanredno akrobatsko umijeće.

Kada su priglašeni pobjednicima, ni sami nisu mogli povjerovati u to.

"Woow, nastupat ćemo pred kraljicom. To će biti predivno iskustvo Ovo je nevjerovatno, hvala svima. Pokazali smo da se naporan rad isplati, kazao je presretni član grupe Spelbpund", 18-godišnji Edward Upcott.

"Nemam prdjeva kojim bih vas opisala", kazala je Amanda Holden pobjednicima.

Drugo mjesto osvojio je plesni duo Ashley Glazebrook i Glen Murphy, poznatiji kao Twist & Pulse, dok je treće mjesto osvojio talentovani mladi bubnjar Kieran Gaffney.

Tina i njen pas Chandi nisu uspjele doći do samog vrha, no njihov nastup je bio zaista impresivan. Suci su još jednom kazali kako su Tina i Chandi šarmantan i iznimno zabavan duo.