Box office
0

"Green Lantern" u prvom vikendu zaradio 52,7 miliona

Sarajevo-x.com
Film Ryana Reynoldsa "Green Lantern" na svom debitantskom prikazavanju ovog vikenda u Americi zaradio je 52,7, a u evropskim zemljama 17 miliona dolara.

Film govori o testnom pilotu koji dobija supermoći nakon što je angažovan u galaktičkoj policijskoj jedinici. Iako kritičari nisu očekivali puno od ovog Reynoldsovog filma, nakon ovog vikenda ostali su zapanjeni uspjehom.

Izgleda kako su filmovi o superherojima pravi hit ove godine. Film "Thor“ tokom prvog vikenda prikazivanja zaradio je 65,7 miliona dolara dok je "X-Men: First Class“ inkasirao 55,1 miliona dolara.

Naučnofantastični film "Super 8" koji je prethodnog vikenda bio najgledaniji u američkim kinima, pao je na drugo mjesto sa zaradom od 21,3 miliona dolara.

Porodična komedija Jima Carreya "Mr. Popper's Penguins" nije imala očekivanu zaradu, tek 18,2 milliona dolara. Carry glumi lijenog oca koji tek uči o porodičnim vrijednostima nakon što je naslijedio 12 pingvina o kojima se mora brinuti.

"To je topla i komična priča koju svi žele vidjeti. Za odrasle, tu je mnogo humora. Također, tu su i pingvini, a ljudi vole pingvine", kazao je Bert Livingston, izvršni distributer Foxa.

Nastavak "Hangovera" ovog vikenda je u Americi zaradio 9,6 miliona dolara, što u konačnici iznosi 488 milliona i premašio je zaradu svog prvog dijela.

Film "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" ovogodišnji je prvak kada je riječ o gledanju u kinima širom svijeta. Do sada je zaradio 952,2 miliona dolara.

Deset najgledanijih filmova ovog vikenda u SAD-u i Kanadi (zarada u milionima dolara):

  1. "Green Lantern" - 52,7
  2. "Super 8" - 2,3
  3. "Mr. Popper's Penguins" - 18,2
  4. "X-Men: First Class" - 11,5
  5. "The Hangover Part II" - 9,6
  1. "Kung Fu Panda 2" - 8,7
  2. "Bridesmaids" - 7,5
  3. "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" - 6,2
  4. "Midnight in Paris" - 5,2
  5. "Judy Moody and the NOT Bummer Summer" - 2,2