Film/TV
0

“Grbavica“ oduševila tursku publiku

Sarajevo-x.com/SFF
Treća, ujedno i posljednja projekcija filma Grbavica bh. rediteljke Jasmile Žbanić na Internacionalnom filmskom festivalu u Istanbulu održana je u nedjelju, 9. aprila.

Projekcija je održana pred više od hiljadu gledalaca u kino dvorani Atlas, koji su kao i publika na prethodne dvije projekcije u Istanbulu, dugim aplauzom nagradili ostvarenje Jasmile Žbanić.

Publika Internacionalnog filmskog festivala u Istanbulu, ali i brojni predstavnici turskih medija u nedjelju su očekivali i dolazak rediteljke Žbanić, no, nažalost, zbog otkazanog leta ona nije bila u mogućnosti da prisustvuje projekciji.

Film Grbavica na Internacionalnom filmskom festivalu u Istanbulu prikazan je u okviru selekcije Masters of the Future, a pored ostvarenja Jasmile Žbanić u ovaj program uvršteni su i filmovi: 13 (Gela Babluani), The Great Ecstasy of Robert Carlmichael (Thomas Clay), Cinema Aspirins and Vultures (Marcelo Gomes), Low Profile (Christoph Hochhaeusler), Wolf Creek (Greg McLean), Thumbsucker (Mike Mills), The Taxi Thief (Jo Sol), Nordeste (Juan Diego Solanas) i Look Both Ways (Sarah Watt).

Internacionalni filmski festival u Istanbulu održava se od 1. do 16. aprila.