Film/TV
0

'Gospodar prstenova: Povratak kralja' najgledaniji

Klix.ba
Najočekivaniji film godine i jedan od najočekivanijih filmova desetljeća, završni dio epske fantazijske trilogije novozelandskog reditelja Pitera Džeksona u prvom vikendu prikazivanja oborio je sve rekorde gledanosti na kino blagajnama.

Najočekivaniji film godine i jedan od najočekivanijih filmova desetljeća, završni dio epske fantazijske trilogije novozelandskog reditelja Pitera Džeksona »Gospodar prstenova: Povratak kralja« definitivno je ispunio sva očekivanja filmskih kritičara i miliona fanova širom svijeta i u prvom vikendu prikazivanja oborio sve rekorde gledanosti na kino blagajnama.

Nošen do sada neviđenom medijskom kampanjom i nepodjeljenih kritičarskih hvalospjevima »Povratak kralja« je u prvih pet dana prikazivanja u 30 zemalja svijeta ostvario nevjerovatnu zaradu od 246.1 milion dolara i tako daleko prešao prošlomjesečni rekord SF spektakla »The Matrix Revolutions« od 202,8 miliona dolara.

Film baziran na završnom dijelu literarnog remek djela J.R.R. Tolkiena postigao je jedno od najboljih otvaranja i na Sjevernoameričkom kontinentu gdje je ukupna petodnevna zarada došla na grandioznu cifru od 125,1 milion dolara.

Bosanskohercegovački fanovi koji sa velikim nestrpljenjem očekuju film koji je već proglašen najboljim ostvarenjem u 2003. godini od strane Udruženja Filmskih Kritičara iz New Yorka i jedan je od glavnih pretendenata za Oskara i istoj kategoriji na svoje dolaze 1. januara 2004. godine.

Radi ogromnog interesovanja domaće publike Issa Film i Art Company u saradnji sa Obala Art Centrom »Povratak kralja« donose i na repertoar kina Meeting Point od 1. januara u terminu od 21:00 sat.

Svi zainteresovani i dalje mogu rezervirati ulaznice za prvu projekciju filma »Gospodar prstenova. Povratak kralja« u kinu Apolo 01. januara u 20:00 sati i za sve redovne projekcije filma u prvom vikendu prikazivanja od 02. do 04.01.2004. godine u terminima od 16:30 i 20:00 sati po cijeni od 5 KM., a savjet svim fanovima je da požure pošto je deset dana pred film premijerno prikazivanje gotovo rasprodato a slično je i sa ostatkom vikenda.

Rezervacije se primaju na dežurni telefon Art Company 033 217 809 svaki radni dan od 10:00 do 16:00 sati, te putem filmskog web portala www.art-company.co.ba do 12:00 sati 31.decembra 2003.godine.

www.thelordoftherings.net