Johnny Depp
0

"Glumim samo posebne likove"

Sarajevo-x.com
Slavni američki glumac i muzičar Johnny Depp otkrio je da je veoma izbirljiv pri odabiru uloga koje će tumačiti. Ako je prihvatio neku ulogu u filmu, onda to znači da je lik koji će tumačiti zaista poseban.

"Osoba koju predstavljam mora biti posebna", kaže zvijezda "Pirata s Kariba". "Naprimjer, bio sam totalno fasciniran Johnom Dilingerom u filmu 'Public Enemies'. A kapetan Jack Sparrow bio je revolucionar - pljačkaš banaka, a istovremeno i nacionalni heroj."

Depp je u razgovoru za magazin Joy otkrio da prije nego prihvati neku ulogu zamoli za dovoljno vremena za razmišljanje. 46-godišnji glumac pričao je i o progresu u filmskoj industriji.

"Moj uspjeh je došao sam po sebi. Bio sam veoma sretan. Naprimjer, režiseri poput Tima Burtona borili su se za mene kad su mi iz Paramounta ponudili glavnu ulogu u filmu 'Sleepy Hollow'", kaže Depp. "Kad sam napravio prodor, dali su mi titulu Jamesa Deana. Ipak, najveći kompliment koji sam ikad primio bilo je poređenje sa Marlonom Brandom. On je moj idol i bio mi je najbolji prijatelj."