Film/TV
0

Glumac iz Kismeta varao ženu preko interneta

Klix.ba
Od 2001. godine 65 turskih televizijskih serija prodano je u inostranstvu, što je donijelo zaradu od 60 miliona dolara. Turski glumci postali su zvijezde u zemljama Balkana, a prizori Istanbula su privukli mnogobrojne turiste.

Turske serije su postale pravi užitak za televizijsku publiku na Balkanu, koja se uglavnom navikla gledati samo sadržaje iz američke i latino-američke TV produkcije.Tako je OBN televizija u nazad nekoliko godina svojim gledateljima priuštila najgledanije turske serije kao što su "Bilo jednom u Turskoj", "Ljubav-vjera-nada", "Gumuš", "Izgubljeni", "Dolina Vukova", "Canan", a sigurno najveću pažnju privukla je serija "Sulejman Veličanstveni", koja je na OBN televiziji na pauzi do septembra.

Ovu seriju naslijedit će u istom terminu "Kismet", sa još jednim neodoljivim turskim glumcem kojeg su gledatelji upoznali u seriji "Izgubljeni", Burakom Hakkijem. Zanimljivo je da ovaj zelenooki glumac sklon prevari. Njegova bivša supruga ga je optužila da ju je varao sa slučajnim partnericama koje bi upoznao preko interneta i traži milion maraka na sudu. Navodno se nakon toga Burak okrenuo alkoholu, kao i u seriji Kismet.

Njegova partnerica, mlada, ambiciozna i svestrana Asli Tandogan, već godinama drži u tajnosti svoj ljubavni život. I dok s novinarima rado razgovara o svojim ulogama, o učenju kineskog jezika, o sviranju harfe, jahanju i istočnjačkim borilačkim vještinama, svoje partnere krije kao zmija noge. Zbog toga svakog momka koji se nađe u njezinom društvu turski mediji prozivaju njezinim zaručnikom. Navodno su je uhvatili flertu s poznatim zavodnikom Kenanom Imirzailogluom, kojeg ćete od jeseni opet gledati u programu TV OBN.

Zanimljivo je što se šuška da se ovo dvoje glavnih glumaca na setu gotovo i ne viđaju, osim kad snimaju zajedničke scene. Navodno, ne cvjeta baš hemija između njih dvoje, za razliku od likova koje glume.