Film/TV
23

Glamurozna ceremonija: Breaking Bad i Modern Family briljirali na Emmy Awardsu

Klix.ba
Ekipa serije "Breaking Bad" (Foto: AFP)
Ovogodišnja ceremonija dodjele nagrada Emmy Awards bila je izuzetno zabavna ali i emotivna jer je bila posvećena preminulom glumcu Robinu Williamsu. Svi prisutni odali su počast ovom kultnom komičaru koji nas je protekle godinama nasmijavao. Najveće nagrade osvojile su serije"Modern Family" i "Breaking Bad".

"On je bio najsvjetlija zvijezda u galaksiji komedije. Uvijek na je nasmijavao", rekao je Billy Crystal.

Počast je odana i zvijezdama Jameus Garneru, Ruby Dee, Sidu Caesaru, Carmen Zapati i Elaine Stritch.

Bryan Cranston, glumac serije "Breaking Bad" proglašen je najboljim glumcem u drami, što mu je četvrta ovakva nagrada, a serija je proglašena najboljom dramom. Aaron Paul i Anna Gunn su dobili nagradu za najbolje sporedne glumce.

Titulom najbolje glumice okrunjena je Julianna Margulies koja glumi u seriji "Good Wife".

Veče su svojim šalama začinili glumci Matthew McConaughey, Jimmy Kimmel, Gail Mancuso i Woody Harrelson. "Žrtva" je između ostalih bio britanski glumac Benedict Cumberbatch zvijezda serije "Sherlock".

"Dakle, osvojio si Oscara, People mgazin te proglasio najseksipilnijim živim muškarcem a sada želiš i Emmy. Da to nije pohlepno?", našalio se Harrelson.

Poznati "Sharlock" je dobio Emmy za najboljeg glumca mini-serija.

Glumac serije "Bing Bang Theory" Jim Parsons proglašen je najboljim serijskim komičarem i ovo mu je bio četvrti Emmy.

Veče je zagrijala i kolumbijska glumica Sofia Vergara koja se vrtila na pokretnoj platformi u prelijepoj bijeloj haljini.

"Najvažnije je da nikada ne zaboravite da je naš uspjeh baziran na tome da gledaocima dajemo nešto što je vrijedno gledanja", rekao je voditelj i direktor Television Academy Bruce Rosenblum.

"Breaking Bad" je osvojio skoro svaku kategoriju i izabran najboljom dramom što je bio 58. Emmy otkako su počeli s emitovanjem.

Dodjeli je prisustvovala i Julia Roberts koja je oduševila osmijehom vrijednim milion dolara.

Crveni tepih u Los Angelesu zaista je bio glamurozan i zvijezde su se potrudile oko svog stila.

Spisak svih dobitnika pogledajte na ovom linku.