Film/TV
0

"Ghost Rider" i dalje prvi na američkom box-officu

Sarajevo-x.com
Adaptacija stripa "Ghost Rider" je sa osvojenih 19,7 miliona dolara odbranila prošlosedmično prvo mjesto na američkom box-officu od novih naslova koji su se pojavili ovog vikenda.

Film sa Nicolasom Cageom, gdje on glumi kaskadera na motoru koji postaje satanistički lovac, nastavio je ostvarivati velike brojke, nakon što je za samo sedam dana prikazivanja zaradio nevjerovatnih 52 miliona dolara.

Na drugo mjesto se smjestio premijerno prikazani psihološki triler "The Number 23", u kojem Jim Carrey glumi čovjeka opsjednutog misterioznom snagom tog broja.

Ostali novi filmovi na box-officu ovog vikenda su policijska komedija "Reno 911!: Miami" koji se našao na četvrtom mjestu sa zarađenih 10,4 miliona dolara, te film "The Astronaut Farmer" koji je osvojio deveto mjesto sa zarađenih 4,5 miliona dolara. U filmu "The Astronaut Farmer", Billy Bob Thornton glumi bivšeg astronauta koji se trudi da izgradi vlastitu raketu.

Disneyev film "Bridge to Terabithia'', baziran na dječjoj fantastičnoj noveli, pao je na treće mjesto sa zaradom od 13,6 miliona dolara, što u ukupnoj sumi daje zaradu od 46,2 miliona dolara.

Komedija "Norbit" sa Eddijem Murphyjem zaokružuje prvih pet filmova box-offica sa zaradom od 9,7 miliona dolara.

Usprkos lošim kritikama, "Ghost Rider" je iznenadio filmski svijet odličnim finansijskim uspjehom već drugu sedmicu zaredom. "Ghost Rider" je baziran na Marvelom stripu u kojem kaskader Johnny Blaze prodaje dušu đavolu i dobija vatrene super-moći.

Situacija prvih deset mjesta box-offica ovog vikenda:

  1. "Ghost Rider"
  2. "The Number 23"
  3. "Bridge to Terabithia"
  4. "Reno 911!: Miami"
  5. "Norbit"
  6. "Music & Lyrics"
  7. "Breach"
  8. "Tyler Perry's Daddy's Little Girls"
  9. "The Astronaut Farmer"
  1. "Amazing Grace"