Film/TV
1

"Gavran" i "Delfin: Priča o sanjaru" u multiplexu Ekran

Klix.ba
Za ljubitelje žanra trilera i misterije će se od 27. septembra na repertoaru multiplexa Ekran Zenica naći prava poslastica "Gavran" (Raven).

U pitanju je film koji će nam Edgara Allana Poa, velikog američkog pisca, poetu i kritičara te literarnog začetnika žanra detektivske misterije, prikazati na velikom ekranu u priči koja je zasnovana na ubistvima iz njegovih popularnih romana.

Film, koji je ime dobio po Poovoj čuvenoj poemi, rediteljski potpisuje australijski autor James McTeigue, tvorac stripovskog spektakla "O za osvetu", dok velikog pisca oživljava John Cusack. U sporednim ulogama filma, koji atmosferom i akcijom podsjeća na prethodni McTeigueov hit, gledamo i Alice Eve, nedavno viđenu u blockbusteru "Ljudi u Crnom 3", mladog Velšanina Luka Evansa te britanskog veterana Brendana Gleesona.

Termini projekcija svaki dan od 20:30 sati.

Najmlađe posjetioce i njihove roditelje će u novoj filmskoj sedmici obradovati prelijepa animirana ekranizacija knjige Sergia F. Bambarena "Delfin: Priča o sanjaru".

Ova sinhronizovana podvodna avantura vodi vas u svijet delfina Danijela koji napušta svoje jato kako bi istražio ocean i otkrio pravi smisao života. Na tom velikom putovanju života ispunjenom radostima, nadanjima, pobjedama i porazima, usponima i padovima, uvijek postoji san koji se, uprkos pravilima i zabranama, bilo kada mora ostvariti. Ovo je upoznavanje svijeta, zla i dobrog, tamne i svijetle strane života. San o najvećem okeanskom talasu na koji bi se čudesni sanjar mogao uspeti postaje priča o našem životu, našim težnjama ka dosezanju nedostižnog. Ovo je jasna poetska zapovijest da nikad ne zaboravimo ko smo i da ne odustanemo od svojih snova, težnji i nadanja. Sjetite se svoga sna i živite ga!

Termini projekcija svaki dan od 15:00 i 17:00 sati. Subotom i nedjeljom dodatni termini od 11:00 i 13:00 sati.