"Maratonski izazov fanova"
0

Fox prikazuje 500 epizoda Simpsonovih

Sarajevo-x.com
Televizijska kuća Fox poziva sve ljubitelje Simpsonovih da učestvuju u maratonu za koji se nadaju da će oboriti rekord za najduže neprestano gledanje televizijskog programa. Iz Foxa se nadaju da će 500. epizoda Simpsonovih privući najveći broj gledalaca 19. februara kada će biti emitovana.

Trenutni rekord zabilježen u Guinnessovoj knjizi rekorda je 86 sati, 6 minuta i 41 sekunda.

"Maratonski izazov fanova" počinje 8. februara kada će početi emitovanje početne epizode Simpsonovih, i trajat će sve do 19. februara kada će biti emitovana posljednja 500. epizoda poznatog serijala. Pobjednik u maratonu će dobiti nagradu od 10.500 dolara.

Prije deset godina, u jednoj od epizoda 13. sezone, Simpsonovi su napravili parodiju na Guinnessove rekorde. Homer pokušava napraviti najveću ljudsku piramidu kako bi postavio rekord, međutim stanovnici Springfielda popadaju i tako postave rekord za grad sa najdebljim stanovnicima.

U posljednjoj, 23. sezoni Simpsonovih gostovalo je mnogo slavnih osoba. Tako Lady Gaga uči Lisu da zavoli samu sebe, tu su i glasovi Bryana Cranstona, Jeremyja Ironsa, Glenn Close i mnogih drugih, prenosi Huffington Post.