Producenti potvrdili
0

Fishburne postao dio CSI TV ekipe

Sarajevo-x.com
Hollywoodski glumac Laurence zamijenit će legendarnog Williama Petersena u hit TV drami "CSI: Crime Scene Investigation" (Mjesto zločina), službeno su potvrdili producenti serije.

Zvijezda filmske franšize "The Matrix" prihvatio je ulogu novog forenzičara, dok će se Petersen u ulozi Gila Grissoma ponekad pojaviti u pojedinim epizodama. Petersen ipak i dalje ostaje izvršni producent veoma popularne TV serije koja se prati i na našim prostorima.

Fishburne će se CSI ekipi pridružiti tokom desete sezone, a utjelovit će profesora na koledžu koji kasnije počne raditi u odjelu forenzičara policije u Las Vegasu.

47-godišnji glumac je nedavno priznao kako nikada ranije nije gledao serijala posvećen forenzičarima iz Las Vegasa. Međutim, čim je postao član glumačke ekipe pogledao je ranije epizode i zaključio da "su na neki način mračne i sumorne, pa tako dosta slične njegovim ranijim projektima".

Ovo će biti prva značajnija Fisburneova uloga na malim ekranima, budući da je do sada najviše radio na filmovima i u pozorištu. Bio je nominovan za prestižnu filmsku nagradu Oscar za glavnu ulogu u filmu "What's Love Got to Do with It", a osvojio je i nagradu Tony.