Film/TV
0

Filmu "Izmirenje" najveći broj nominacija za Zlatni globus

FENA/Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Britanski povijesni film "Izmirenje" predvodi u nominacijama jer nominovan u čak sedam kategorija, uključujući za najbolju dramu i najbolje glumce u filmskoj drami. Ovogodišnja 65. dodjela Zlatnih globusa održat će se 13. januara u hotelu Beverly Hilton u Los Angelesu.

Film "Izmirenje" je snimljen prema romanu Iana McEwana, a između ostalog je kandidiran u kategoriji najbolje drame i najbolje muške i ženske uloge za Keiru Kingsley i Jamesa McAvoya.

U kategoriji drame također su nominirani filmovi Američki gangster, Istočno obećanje, Nema zemlje za starca, Michael Clayton, Veliki govornici i Bit će krvi.

U kategoriji mjuzikla i komedija najviše su nominacija dobili filmovi Across the Universe, o glazbi Beatlesa, Hairspray s Johnom Travoltom i Juno s Michelle Pfeiffer.

Film Rat Charlija Wilsona s Tomom Hansom u glavnoj ulozi, koji govori o tajnom američkom finansiranju mudžahedina u Afganistanu dobio je pet nominacija.

Svečana šezdeset i peta dodjela nagrada Golden Globe održat će se sljedeći mjesec u Los Angelesu. Golden Globe se smatra kao svojevrsni test za dodjelu nagrada američke akademije Oskara, koji se dodjeljuju u februaru svake godine.