Film/TV
0

Filmovi - najbolje od najgoreg

Sarajevo-x.com
Postoje neki filmovi koji su baš loši, ali kada ih uhvatimo na TV-u uvijek ih odgledamo do kraja. Naučnici još uvijek nisu uspjeli dokučiti zašto gledamo to smeće svaki put iznova. Dok se ne razjasne ti misteriozni motivi, magazin Maxim je napravio listu filmova koje oni smatraju najboljim od najgorih.

Anaconda

Ovo je film koji, površinski gledano, ima samo jedno za ponuditi - gigantske zmije. Ipak, čini se da je mnogo više od toga. Izbor glumaca je bio također pun pogodak: Jennifer Lopez i Owen Wilson kada nisu bili poznati i uobraženi, Jon Voight koji se patio sa engleskim jezikom te Eric Stoltz sa velikom rupom na vratu tokom 90% filma. Šećer za kraj prije kojeg se film ne može prestati gledati - scena u kojoj zmija proguta Voighta čitavog.

[SLIKA]2[/SLIKA]The Transporter Kao što muškarci samci ne trebaju zavjese, ručnike i čisto posuđe, već samo sofu, frižider i TV, tako i filmu ne treba priča, dijalozi i likovi, nego samo mnoštvo akcije, vožnje jako brzog BMW-a i zgodne Azijatkinje zatvorene u prtljažniku. Bez obzira na sve, Transporter je pravo dobar film. Pitajte bilo koga, ali bez pitanja - zašto, jer odgovor nećete dobiti. Pa šta ako se niko ne može sjetiti imena glavnog lika. Film je loš, ali ga svi volimo.

Eraser Recept za filmski hit: Arnold Schwarzenegger radi za elitnu vladinu agenciju, zgodna ženska u nevolji, veliko oružje i isti takvi bicepsi. Ipak ovaj film se ne može svrstati u Arnijeve klasike. Bez obzira na sve, film ćemo pogledati jer riječ je o guverneru koji ubija krokodile. Uživajte.

[SLIKA]3[/SLIKA]The Core Izbor glumaca je šarolik. Nikada ne biste vjerovali da će upravo oni spasiti svijet od apsolutne propasti u SF filmu koji ustvari nije SF. Glavno je da je cilj ući u čudnu bušilicu i otići u središte zemlje da bi pokrenuli jezgru, koju je svojim eksperimentima zaustavila zločesta vojska ili neko sličan. Nije ni bitno. Zavjera je tu, nevjerovatan plan i par koji će spasiti svijet (i živjeti dugo i sretno do kraja života).

Surviving the Game Još jedan klasik koji nas obraduje kada se pojavi na TV-u. Koncept da ljudi love druge ljude iz sportskih pobuda zvuči jako zabavno. No kada se zločesta ekipa namjeri na Ice-Tja, koji očajnićki pokušava izvuči živu glavu od negativaca poput Rutgera Hauera, to postane još zabavnije.

[SLIKA]4[/SLIKA]Scarface Polako, smirite se i suzdržite od slanja ljutitih e-mailova u kojim nas optužujete da pojma nemamo o filmovima i uvjeravate nas da je Tony Montana jedan od najvećih gangstera ikada. Stanite malo i pogledajte film kritički. Dobar je, ali budimo realni. To je solidan B-trash film u kojem je sve, osim urođenog talenta Al Pacina da glumi gangstera, loše. Da ne bude zabune, obožavamo film i gledamo ga kad god se pojavi na TV-u.

[SLIKA]1[/SLIKA]Nagrada za životno djelo u kategoriji najboljih najgorih filmova Dobitnik: Sylvester Stallone

Stallone je veći dio svoje karijere napravio zahvaljujući gomili grozno loših filmova koje ćemo gledati svaki put ponovo i ponovo. Da spomenemo samo neke od njih: Cobra, Tango & Cash, Lock Up i Over the Top (jer i kamiondžijama treba jedan Rocky). Iako se filmovi Stop! Or My Mom Will Shoot, Daylight te Rhinestone (izlet u country vode) mogu svrstati pod jako loše filmove, ipak ne nose status kultnih loših filmova. U svakom slučaju, čestitamo dobitniku.