Film/TV
1

Film "Željezno nebo" u art kinu Kriterion

FENA
U Art kinu Kriterion u srijedu će biti premijerno prikazan film "Željezno nebo" kojeg su kritičari i fanovi okarakterisali kao najluđu priču godine.

Film "Željezno nebo" je SF komedija koju je režirao finski reditelj Timo Vuorensole.

Muziku za ovaj film je uradio slovenski bend "Laibach", saopćeno je iz Kriteriona.

"Željezno nebo" je premijeru imao na filmskom festivalu u Berlinu, nakon čega su uslijedile premijere u zemljama širom Evrope.

Film "Željezno nebo" govori o krahu nacista u Drugom svjetskom ratu i njihovom bijegu na Mjesec. Kad američki astronauti ugroze njihovu bazu, Mjesečev Fuhrer odluči da je vrijeme za povratak. Četvrti Reich odluči poslati dva nacistička oficira da pripreme invaziju na Zemlju. Nacistička leteća NLO armada je spremna na napad, a vremena je sve manje.

"Željezno nebo" će biti na repertoaru od 4. do 10. oktobra. Cijena ulaznice iznosi pet KM, a za studente četiri KM.

Na repertoaru je i film "Laku noć Sofia", koji govori o mladoj djevojci koja prolazi kroz strašan gubitak i lutajući ulicama svog grada vraća se natrag svojim korijenima i svojoj boli.

Reditelj filma Leonardo Moro ga je posvetio svom ocu, jer njegova posljednja sjećanja na njega su povezana sa Sofiom i njenom boli.

Cijena ulaznice za ovaj film iznosi tri KM.

Progressive Sevdah u saradnji sa Kriterionom u petak, 5. oktobra započinju novi serijal evenata pod nazivom "Deep In Space", koji publici nude zvuke deep-house, tech-house i techna. Enjay, Da Hox i Extenzion su zaduženi za odličan provod do ranih jutarnjih sati.