Film/TV
0

Film sa Severinom najgledaniji u Sloveniji

FENA
Film "Pijetlov doručak" u kojemu u sporednoj ulozi nastupa Severina Vučković bio je najgledaniji film u Sloveniji protekle sedmice, a u prva četiri dana od premijere u Ljubljani gledalo ga je više od 8.000 gledatelja, objavili su slovenski mediji.

Prvi filmski uradak mladog redatelja Mateja Naberšnika dobio je i glavnu nagradu na nacionalnom godišnjem filmskom festivalu u Portorožu ovog mjeseca, doživio je uspjeh kod publike na festivalu u Sarajevu, a u konkurenciji je i za nagradu "Filmska kolica" na festivalu dugometražnog filma koji se upravo odvija u Zagrebu, javljaju slovenski mediji.

Severina u filmu nastalom po romanu najčitanijega suvremenog slovenskog pisca Ferija Lainšćeka "glumi samu sebe", budući da je u filmskoj priči predstavljena kao mladenačka ljubavna fiksacija skupine prijatelja iz slovenske provincije, automehaničara u jednoj privatnoj garaži, koji sanjaju da je u njih zaljubljena hrvatska pop-zvijezda.

Severina se u pojavljuje samo u nekoliko kadrova, a snimanje filma prošle jeseni izazvalo je nezadovoljstvo stanovnika Murske Sobote u kojoj se izvorno odvija priča iz Lainščekova romana jer su producenti zbog nižih troškova scene snimali u Gornjoj Radgoni.