Zaradio 10,5 miliona dolara
1

VIDEO / Film protiv Obame ruši rekorde gledanosti

Klix.ba
Barack Obama (Foto: Arhiv/AFP)
Barack Obama (Foto: Arhiv/AFP)
Čudno je kada niskobudžetni dokumentarac postane pravi hit, ali još čudnije je da je kontroverzni film Dinesha D'Souze "2016: Obamas´s America" postao najveći hit za koji su karte unaprijed rasprodate u kinima širom SAD-a.

"Ja sam osvajač. Ovo je moj prvi poduhvat na polju filma", rekao je D'Souza.

Film se trenutno prikazuje u više od 1.000 kina, a očekuje se da će se ovaj broj udvostručiti u petak, kada se prikazuju naveći holivudski blockbusteri.

Prošlog vikenda, ovaj film je zaradio više novca nego "The Bourne Legacy" i "The Expendables 2" zajedno. Prema BoxOfficeMojo.com, film je već zaradio 10,5 miliona američkih dolara.

Kontroverzni D'Souza je napravio priču u kojoj predsjednik Barack Obama ima tajnu neameričku agendu. On tvrdi da predsjednik očajno pokušava ispuniti antikolonijalne snove svojih predaka, koje jedva poznaje i da namjerno pokušava umanjiti moć SAD-a u svijetu. D'Souza je radnju smjestio u 2016. godinu, drugo Obamino predsjedavanje državom koje bi dovelo do kolapsa američke ekonomije i širenja islama širom SAD-a, pod vodstvom nuklearno naoružanog Irana.

"Mislim da bi on volio vidjeti kako Amerika ima slabu ekonomiju, da korsiti manje energije, želio bi novac prebaciti van SAD-a i pokloniti ostatku svijeta", rekao je D'Souza.

U svom filmu D'Souza prolazi kroz životnu priču predsjednika, osvrčući se na navode Obamine monografije "Dreams From My Father", ali iz drugog ugla.

"Smatramo Obamu odgovornim, ne za ono što on nije napisao, već što je zabilježio u svojim audioknjigama", rekao je D'Souza.

Putujući kroz Havaje, Indoneziju i Keniju, D'Souza tvrdi da su Obamine ambicije motivirane naporima da zadovolji svog radikalnog oca koji je sada mrtav.

"Činim Obami uslugu što ga smatram ozbiljnim misliocem i čovjekom od ideje. Imate mnogo ljudi koji govore da je Obama budala, petljanac i amater. Ali ja kažem ne", rekao je D'Souza.