Box office
0

VIDEO / Film Mission: Impossible - Ghost Protocol vodi po zaradi

Sarajevo-x.com
Ovog vikendama širom svijeta najviše su se gledali filmovi Mission: Impossible - Ghost Protocol, Sherlock Holmes: A Game of Shadows i Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked.

Četvrti nastavak filma Nemoguća misija vodeći je na kinoblagajnama širom svijeta ovog vikenda sa zaradom od 26,5 miliona dolara. Na drugom mjestu nalazi se film Sherlock Holmes: A Game of Shadows koji je zaradio 17,8 miliona dolara. Treće mjesto drži film Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked koji je zaradio 13,3 miliona dolara.

Pad gledanja filmova širom svijeta osjetio se po zaradi na kinoblagajnama. Tako je u petak film Mission: Impossible - Ghost Protocol zaradio 9,7 miliona dolara dok je već u subotu zarada ovog filma iznosila 6,2 miliona dolara.

Film Sherlock Holmes - A Game of Shadows zadržao je durugu poziciju kada je riječ o vikend zaradi i gledanosti. U petak film Warner Bros. kompanije zaradio je 6,8 miliona a u subotu 4 miliona dolara što je pad od 41 posto.

Zarada filma Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked kompanije Fox pala je za čak 48 procenata u odnosu gledanja petkom i subotom. Ovaj film je u petak zaradio 5,4 miliona doalra dok je u subotu zaradio oko 2,8 miliona dolara.

Film The Girl With the Dragon Tattoo u petak je zaradio 4,6 miliona dolara a već u subotu 2,1 miliona dolara manje zbog čega će u kompaniji Sony biti veoma nezadovoljni.

Zarada četvrtoplasiranog filma The Adventures of Tintin pala je za 31 posto u odnosima gledanja u petak i subotu. Tako je jučer ovaj film u kinima širom svijeta zaradio tek 2,4 miliona dolara.

Film We Bought a Zoo je na otvaranju u petak zaradio tri miliona dolara. Već u subotu, prodaja karata je pala za 37 posto te je u toku jučerašnjeg dana zarađeno 1,9 miliona dolara.

Top 6 filmova po zaradi:

  1. Mission: Impossible - Ghost Protocol - 26,5 miliona dolara
  1. Sherlock Holmes: A Game of Shadows - 17,8 miliona dolara
  2. Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked - 13,3 miliona dolara
  3. The Girl with the Dragon Tattoo - 13 miliona dolara
  4. The Adventures of Tintin - 9,1 miliona dolara
  5. We Bought a Zoo - 7,8 miliona dolara