Film/TV
0

Film "Baby Mama" zaradio 18.3 miliona američkih dolara na box officeu

Sarajevo-x.com
Dvije nove američke komedije, namijenjene dvjema međusobno različitim publikama, zauzele su prva dva mjesta na box office-u tokom vikenda. Film “Baby Mama”, sa Tinom Fey u naslovnoj ulozi, zauzeo je prvo mjesto.

Sudeći po rezultatima filmskog studija, objavljenim u nedjelju, “Baby Mama” je zaradio više od očekivanog, 18.3 miliona američkih dolara.

Filmski nastavak o “Harold and Kumar Escape From Guantanamo Bay” osvojio je drugo mjesto sa zarađenih 14.6 miliona američkih dolara, dok je prošlosedmični pobjednik, film o borilačkim vještinama, sa Jackie Chanom i Jet Lijem u glavnim ulogama, “The Forbidden Kingdom”, ove sedmice na trećem mjestu američkog box officea, sa 11.2 miliona američkih dolara zarade.

Producent oba filmska hita, “Baby Mama” i “Sarah Marshall”, je studio Universal Pictures.

Oko 69 % publike filma “Baby Mama” su naravno žene, sudeći po rezultatima Universala. Glumica Fey tumači lik zauzete poslovne žene koja unajmi neuglednu bejbisitericu, uvijek sa žvakaćom gumom u ustima i sa koktelom u ruci. S druge strane, oko 65 % ukupne publike filma “Harold and Kumar”, sa Johnom Chouom i Kalom Pennom u naslovnim ulogama, čine muškarci, objavljuje Reuters.