Film/TV
0

Film "Angry Birds" okupio neke od najvećih regionalnih glumaca

Klix.ba
Još su samo dva mjeseca ostala do početka BH kino distribucije apsolutno najvećeg animiranog super-hita ove godine! Riječ je, naravno, o ANGRY BIRDS FILMU, snimljenom prema mega-popularnoj franšizi video igara nastaloj u decembru 2009. godine, a koja je od tada doživjela pravu eksploziju i proširila se s mobilnih uređaja na igraće konzole i kompjutere.

Budući je sama igra nazvana najvećim uspjehom svih vremena kada su u pitanju mobilne aplikacije, nije niti čudo da će oči cijeloga filmskog svijeta biti uperene u 12. maj kada će omiljeni junaci iz video igara uletiti na velika platna i donijeti nam svoju prvu pravu filmsku avanturu!

Kako se ne radi o samo još jednom u nizu animiranih filmova već o istinski velikom projektu, kompanija Sony Pictures za originalnu je verziju filma okupila impresivnu glumačku postavu koju predvode Jason Sudeikis, Josh Gad, Peter Dinklage, Maya Rudolph, Bill Hader, Kate McKinnon i Danny McBride. Međutim ekipa velikih glumačkih imena regiona koja će Crvenom, Žutom, Bombi, Leonardu, Matildi, Steli i Moćnom Orlu (između ostalih) posuditi svoje glasove u našoj sinhronizaciji jednako je jaka. Tako ćemo svi zajedno u „ulogama“ omiljenih nam animiranih likova moći uživati u glasovima Renea Bitorajca, Tarika Filipovića, Gorana Navojca, Renate Sabljak, Roberta Ugrine, Borisa Miholjevića i Luke Bulića!

U BH kina će ANGRY BIRDS FILM u kino distribuciju krenuti u obje dostupne verzije – sinkroniziranoj i originalnoj – baš kao što je to bio slučaj s „Hotelom Transilvanija 2“ koji je do kraja kino distribucije u BiH zabilježio rezultat od preko 22.000 gledatelja. Kako je do danas zabilježeno preko tri milijarde preuzimanja igrice „Angry Birds“ na svim platformama što ju čini apsolutnim rekorderom u broju „downloada“ neke besplatne igre u istoriji slobodno možemo zaključiti da nas očekuje pravi pravcati super-hit koji bi ovog proljeća mogao poharati kino blagajne širom svijeta i ostvariti nove box-office rekorde.

Film ANGRY BIRDS režirali su Clay Kaytis i Fergal Reilly kojima je ovo redateljski debi, a scenario je napisao Jon Vitt, dobitnik prestižne nagrade Emmy. Ovim putem predstavljamo vam najnoviju sinkronizovanu kino najavu za film, koji u domaća kina kreće u četvrtak, 12. maja.