Sjevernoamerički box office
0

Film 'Angels & Demons' briljirao u kinima

Sarajevo-x.com
Ovog vikenda na vrh sjevernoameričkog box offica vinuo se film 'Angels & Demons', zaradivši 48 miliona dolara, te je samim tim zbacio na drugo mjesto prošlosedmičnog 'pobjednika' film 'Star Trek'.

Film 'Angels & Demons' kojeg je režirao Ron Howards, prema knjizi Dana Browna, nije dostigao uspjeh filma 'The Da Vinci Code', ali zarada je bila je sasvim dovoljna da se popularni 'Star Trek' zbaci na drugo mjesto.

Prije početka prikazivanja film 'Angels & Demons', sa Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, izazvao je brojne reakcije Vatikana, no uprkos svemu film je prije nekoliko sedmica prikazan u Rimu i doživio je veliki uspjeh u Italiji.

Inače, prethodna adaptacija knjige slavnog Browna 'The Da Vinci Code', privukla je brojnu pažnju publike, a u kinoblagajnama širom svijeta, taj film je zaradio blizu 800 miliona dolara.

Prošlosedmični prvoplasirani film na sjevernoameričkom box officu, 'Star Trek', tokom dvije sedmice prikazivanja u kinima zaradio je ukupno 118 miliona dolara.

Na trećem mjestu se nalazi film 'X-Men Origins: Wolverine' sa zaradom od 14.800 dolara, dok je na četvrtom mjestu romantična komedija 'Ghosts of Girlfriends Past' s Matthewom McCounagheyem i Jennifer Garner u glavnim ulogama sa zaradom od 6.860 miliona dolara.

Deset najgledanijih filmova ovog vikenda:

  1. 'Angels & Demons', 48 miliona dolara
  2. 'Star Trek', 43 miliona dolara
  3. 'X-Men Origins: Wolverine', 18,8 miliona dolara
  4. 'Ghosts of Girlfriends Past, 6,86 miliona dolara
  5. 'Obsessed', 4,55 miliona dolara
  6. '17 Again', 3,4 miliona dolara
  7. 'Monsters Vs. Aliens', 3 miliona dolara
  8. 'The Soloist', 2,42 miliona dolara
  9. 'Next Day Air', 2,28 milion dolara
  1. 'Earth' (2009), 1,68 miliona dolara