Od 14. maja
0

Film "Anđeli i demoni" stiže u bh. kina

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Od 14. maja počinje vrhunac ljetne filmske sezone na repertoaru sarajevskih kina i to svjetskom premijerom jednog od najočekivanijih naslova godine, trilerom "Anđeli i demoni“.

Nakon planetarnog uspjeha filmske adaptacije “Da Vinčijevog koda“ oskarovski trojac - scenarista Akiva Goldsman, reditelj Ron Howard i glavni junak Tom Hanks prihvatio se ekranizacije još jednog bestsellera Dana Browna o avanturama profesora Roberta Langdona, čija je radnja ovaj put smještena u Vatikan.

Pored veličanstvenog Hanksa, koji se već dva puta okitio Zlatnim kipovima za najbolje uloge u "Philadelphiji" i "Forest Gumpu", u dugo očekivanom trileru misterije u internacionalnoj ekipi gledamo izraelsku glumicu Ayelet Zurer, proslavljenu u "Minhenu" Stevena Spielberga, junaka serijala "Ratovi zvijezda", Škota Ewana McGregora, te sjajne veterane, Nijemca Armina Muellera-Stahla te Danca Stellana Skarsgarda.

"Anđeli i demoni" Brownov je treći roman iz 2000. godine. Ovaj put on svog junaka Langdona, inače profesora s Harvarda, stavlja u sukob sa prastarim tajnim društvom Iluminati za vrijeme njegovoj napete istrage o najvećem izvoru energije na svijetu. Njemu se u avanturi pridružuje prelijepa lokalna fizičarka čiji je otac, takođe brilijantni fizičar, ubijen u ovoj velikoj zavjeri.

Film "Da Vinčijev kod" zaradio je 750 miliona dolara u cijelom svijetu, te kritičari i novom filmu rađenom prema djelu Dan Browna već predviđaju veliki uspjeh i bar slične rezultate.

"Anđeli i demoni" će svoj početak distribucije doživjeti kad i Amerika i ostatak svijeta - 14. maja u sarajevskim kinima Apolo i Meeting Point u terminima od 18 i 20:30 sati.