Film/TV
8

Film Aide Begić "Djeca" i "Nedodirljivi" u Cinema Cityju

Klix.ba
U novoj filmskoj sedmici od 19. jula Cinema City sa ponosom predstavlja ekskluzivno prikazivanje višestruko nagrađivanog filma Aide Begić "Djeca" te hita Open Air programa 18. SFF-a "Nedodirljivi" u okviru programa Art House te najavljuje početak pretprodaje ulaznica za najočekivaniji stripovski spektakl godine "Vitez tame: Povratak".

Zbog velikog interesa sarajevske publike Cinema City u saradnji sa producentskom kućom Filmhouse od 19. jula predstavlja ekskluzivno prikazivanje novog bh. filma, sjajne socijalne drame Aide Begić "Djeca". Drugi dugometražni igrani film mlade bh. autorice, koja je svojim prvim ostvarenjem, dramom "Snijeg" 2009. godine osvojila čak 20 nagrada na festivalima širom svijeta, svoju je svjetsku premijeru doživio u okviru programa Izvjestan pogled ovogodišnjeg Cannes Film Festivala, gdje je i osvojio Specijalno priznanje žirija, dok je svoju bh. premijeru doživio na otvaranju 18. SFF-a 06. jula.

Dirljiva priča o preživljanju dvoje mladih ljudi bez roditelja donijela je i nagradu Srce Sarajeva 18. SFF-a glavnoj glumici, mladoj Banjalučanki Mariji Pikić. koja predvodi glumačku ekipu u kojoj su još početnik Ismir Gagula, beogradski velikan Nikola Đuričko, sjajni hrvatski glumac Bojan Navojec te bosanski veterani Jasna Ornela Beri, Aleksandar Seksan i Sadžida Šetić.

Film govori o Rahimi i Nedimu, ratnoj siročadi koja žive u Sarajevu. Rahima, nakon tinejdžerskih godina ispunjenih kriminalom, pronalazi smisao života u islamu i nada se da će njen mlađi brat krenuti istim stopama. Njihov život, sveden na puko preživljavanje, usložnjava se kada Nedim u tuči razbije skupocjeni mobitel sina lokalnog moćnika. Taj događaj će Rahimu dovesti do otkrića da njen brat vodi dvostruki život.

Cinema City od 19. jula u okviru programa Art House predstavlja još jedan hit Open Air programa 18. SFF-a, sjajnu komediju sa elementima drame "Nedodirljivi" (Intouchables). Film francuskog rediteljskog dvojca, koji čine Olivier Nakache i Eric Toledano, urađen je prema istinitoj priči opisanoj u knjizi Abdela Sellouam "Promijenio si moj život", a od kraja prošle godine je postao najgledaniji evropski film sa više od 35 miliona gledatelja.

U naslovim ulogama gledamo fantastični dvojac koji čine Francois Cluzet, jedan od najpopularnijih francuskih glumaca današnjice, koga se sjećamo iz originalne verzije hit trilera "Ne govori ni riječ" te sjajni Omar Sy, koji je za svoju izvedbu osvojio i nagradu Cezar. Proglašen najvećim kulturnim fenomenom 2011. godine u Francuskoj, gdje je drugi najgledaniji film svih vremena, "Nedodirljivi" je u prvih mjesec i po dana prikazivanja i u kinima susjedne Hrvatske imao gotovo 50.000 gledalaca. Priča počinje kada, nakon nesreće za vrijeme paraglidinga, Philippe, bogati aristokrat, unajmljuje Drissa, mladog momka iz predgrađa, nedavno puštenog iz zatvora, kao osobu koja će voditi brigu o njemu, drugim riječima, osobu koja je najnepodobnija za taj posao. Dva svijeta će se sudariti i pomiriti da bi izrodili prijateljstvo koje je ludo, smiješno i snažno koliko je i neočekivano. Jedinstven odnos stvorit će iskre i obojicu ih učiniti... nedodirljivima ...

Cinema City još jednom podsjeća da je radi podrške prikazivanju vrhunskih evropskih i svjetskih umjetničkih ostvarenja za sve projekcije u okviru programa Art House i dalje jedistvena cijena ulaznica od 4 KM.

Cinema City od 19. jula počinje pretprodaju ulaznica za najočekivaniji stripovski spektakl godine "Vitez tame: Povratak" (The Dark Knight: Rises). U pitanju je treći nastavak blockbuster serijala Christophera Nolana, tvorca blockbustera "Početak", urađenog prema jednom od najboljih stripova svih vremena nastalog iz pera legendarnog Franka Millera sredinom '80-ih godina prošlog stoljeća u izdavačkoj kući DC. Prethodni film "Vitez tame" je 2008. godine na svjetskim kinoblagajnama inkasirao više od milijardu dolara, a milioni fanova, kako širom svijeta, tako i u Sarajevu, sa velikim nestrpljenjem očekuju završetak fantastične epske sage u kojoj popularnog junaka na velikom ekranu oživljava karizmatični Christian Bale. "Vitez tame: Povratak" će se na repertoaru Cinema Cityja naći od 26. jula zajedno sa akcionim hororom "Gavran" (Raven).

Cinema City još jednom podsjeća na novu ponudu Family Day svake srijede, u kojoj uz jedinstvenu cijenu ulaznica od 4 KM za redovne i 6 KM za 3D projekcije porodica može dobiti Family Combo Paket (4 proizvoda Coca Cola 0,33 + 2 pakovanja srednjih kokica) po vrlo povoljoj cijeni od 10 KM te na uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati.

Sve informacije o promotivnoj usluzi Family Day, aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City, svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona 033 567 288.