Film/TV
7

Festival u Vilniusu: Najbolji glumac Uliks Fehmiu u bh. filmu "Naša svakodnevna priča"

Klix.ba
Uliks Fehmiu
Uliks Fehmiu
Žiri filmskog festivala u Vilnusu u Litvaniji, kojim je predsjedavala čileanska filmska kritičarka Pamela Bienzobas, nagradu za najboljeg glumca dobio je Uliks Fehmiu za ulogu u bh. filmu "Naša svakodnevna priča".

Uliks, sin legendarnog albanskog glumca Bekima Fehmiua, briljirao je kao glavni lik u ostvarenju rediteljice Ines Tanović, višestruko nagrađivanoj porodičnoj drami koja je bila kandidat BiH za Oscara.

NASA SVAKODNEVNA PRICA/trailer from Dokument Sarajevo on Vimeo.

Podsjećamo, film Ines Tanović je svjetsku premijeru doživio na proteklom, 21. Sarajevo Film Festivalu gdje je naišao na odlične reakcije publike i kritike.

Nakon Sarajeva "Naša svakodnevna priča" nastavila je uspješan festivalski život, a uspješno je prikazana između ostalog i na festivalima u Montrealu, Palm Springsu, Londonu… Slijede festivali u Sydneyju, Los Angelesu, New Yorku i Parizu.

Uloge u ovom filmu ostvarili su neki od najznačajnijih regionalnih glumaca: Uliks Fehmiu, Emir Hadžihafizbegović, Jasna Ornela Bery, Vedrana Seksan, Maja Izetbegović, Nina Violić, Marko Mandić, Boro Stjepanović, Goran Bogdan, Aleksandar Seksan, Enis Bešlagić, Mirvad Kurić, Goran Navojec, Moamer Kasumović i Božo Vrećo.

Ekipa filma na SFF-u
Ekipa filma na SFF-u

Producent filma "Naša svakodnevna priča" je Alem Babić, koproducentice su Dunja Klemenc i Zdenka Gold, direktor fotografije je Erol Zubčević, ASBiH, montažu potpisuje Redžinald Šimek, scenografiju Mario Ivezić, kostimografiju Sanja Džeba, dizajn zvuka Igor Čamo, make up artistica je Tina Šubic Dodočić, a muziku potpisuje Halka.