3. Festival mini filma
0

Festival kratkog filma iz Stoca u Novom Sadu

Sarajevo-x.com
TV Produkcija 021 iz Novog Sada, organizuje 3. Festival mini filma koji će se održati od 6 do 8. novembra 2009.godine i predstaviće kratke filmove iz zemalja regiona koji su pristigli tokom konkursa.

Ove godine biće prikazano 20 filmova u konkurenciji za nagrade, od kojih je najveći broj iz Novog Sada i Beograda, ali je značajan broj filmova pristigao i iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i iz Makedonije i Crne Gore, čime je Festival mini filma ostvario svoju namjeru da dobije regionalni karakter.

U pratećem programu biće predstavljen Festival kratkog filma iz Stoca (BiH), LowBudget iz Kikinde, Revija amaterskog filma (RAF) i Brojka produkcija iz Zagreba, kao i filmovi "Preko crte", odnosno oni koji zbog dužine trajanja nisu ušli u zvaničnu konkurenciju Festivala mini filma.

Takođe, u okviru Festivala, 8. novembra, biće promovisan početak akcije prikupljanja knjiga za Dječiju bolnicu u Novom Sadu pod nazivom "Moja knjiga, moj svet", prilikom koje će posjetioci moći da pogledaju film "Agi i Ema" u režiji Milutina Petrovića.

Ovaj porodični i dječiji film, produkcijske kuće Art and Popocorn, prati glavnog junaka - Agija, usamljenog devetogodišnjaka čiji roditelji nikada nemaju vremena za njega. Agi je prepušten sam sebi do te mjere da roditelje viđa samo na fotografijama. Mama i tata su prezaposleni i potpuno podređeni surovim zakonima savremenog života.

U glavnim ulogama su Stefan Lazarević, Milejna Dravić, Dragan Mićanović, Ana Sofrenović, Nikola Đuričko, Lena Bogdanović, i drugi.

Tročlani žiri u sastavu reditelj Miloš Pušić, montažer Ivan Knežević i rediteljka Radojka Vrabac, prošlogodišnja pobjednica Festivala mini filma, odlučivaće o novčanim nagradama, koje očekuju autore najboljih filmova.

Učesnike, takođe, očekuje i Nagrada publike i Nagrada Nestručnog žirija.