"Lud, zbunjen, normalan"
0

Feđa Isović: Na proljeće završavam snimanje Fazlinovića

Sarajevo-x.com
Najpopularnija serija u regionu "Lud, zbunjen, normalan" uskoro nastavlja snimanje. Već je snimljeno osam novih epizoda, ekipa serije je na odmoru, a već 7. septembra se vraća na set, otkriva u razgovoru za Sarajevo-x.com Feđa Isović, scenarist serije.

Šta ćemo gledati u nastavku serijala "Lud, zbunjen, normalan"?

Novi serijal imat će 30 epizoda. Dešavat će se svašta u porodici Izeta Fazlinović. Biće svakojakih zapleta i raspleta. Nažalost u novom serijalu neće biti Šefike, koja ima druge neodložive obaveze. Nju će zamijeniti nova kućna pomoćnica, Ramka-Rapka, koju igra Belma Lizde – Kurt.

U novom serijalu pojavit će se zajedno Milena Dravić i Seka Sablić. Šta će se desiti sa Izetom?

Izetu neće biti lako u ovom začaranom krugu. Morat će uvijek da bira između Seke i Milene (Spomenke), tako da će uvijek biti između dvije vatre.

Serija "Lud, zbunjen, normalan" je otkrila i mlade glumce, kao što su Moamer Kasumović, Irma Alimanović i Zana Marjanović. S druge strane, uloge u seriji su ostvarile provjerene glumačke zvijezde, Mustafa Nadarevića, Milena Dravić, Seka Sablić, Senad Bašić, Gordana Boban… Kako je bilo raditi sa tako neujednačenom ekipom po godinama i iskustvu rada?

Svi oni su već afirmirani glumci bez obzira na godine iskustva. Svi su sjajno iznijeli svoje zadatke, tako da je saradnja bila odlična. Što se tiče starijih glumaca mogu reći da se radi o divnim ljudima mladalačkog duha.

Kako je bilo surađivati sa Elmirom Jukićem, režiserom serijala?

Juka je mlad, talentovan i predan režiser koji je sjajno obavio svoj posao, tako da je i saradnja bila odlična.

Radite li na drugim projektima?

"Lud, zbunjen, normalan" traži moj puni angažman, tako da nemam vremena za druge projekte. Već odavno imam u pripremi dva igrana filma i jednu seriju, oni čekaju svoje vrijeme. Mislim da će proljeće iduće godine biti vrijeme kada ću se upustiti u neke druge stvari.

Da li to znači da završavate projekt "Lud, zbunjen, normalan"?

Tačno. Na proljeće 2009. godine završavam snimanje Fazlinovića, iako su veliki pritisci da se serija snima treću sezonu, međutim ja sam po ovome pitanju kategoričan. Mislim da je najbolje stati kad je najslađe.